Skip to content

Αγαπητέ Αλέξη

10 Ιανουαρίου, 2014

Αγαπητέ Αλέξη,

με εκτίμηση και σεβασμό στο πρόσωπο σου, αποφάσισα να σου γράψω δυο λόγια γιατί νομίζω ότι τελευταία είσαι λίγο μπερδεμένος. Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης για την συνάντηση που είχες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για να τον ενημερώσεις για την καμπάνια της υποψηφιότητάς σου για την Προεδρία της Κομισιόν. Καταρχάς συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο δύσκολο αγώνα σου. Διάβασα όμως με έκπληξη τη δήλωση που έκανες μετά τη συνάντηση σου με τον Παναγιώτατο, που κατέληγε ως εξής: «Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο αλλά και η αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής είναι δύο σημεία στα οποία συμπλέουν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με τις αξίες της ορθόδοξης εκκλησίας». Στην αρχή σκέφτηκα ότι πρόκειται για κάποιο μοντάζ των αντιπάλων σου, σύντομα όμως συνειδητοποίησα ότι το εννοούσες. Αλέξη, δεν ξέρω τι σε οδήγησε σε αυτή τη δήλωση, ίσως να σε πλάνεψε ο συντονιστής της Θεματικής Θρησκευμάτων του κόμματος σου, επέτρεψε με όμως να σου πω ότι κατά τη γνώμη μου δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος για ένα πρόεδρο Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

 

Αλέξη, δεν ξέρω από πού προκύπτει ότι οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς συμπλέουν με τις αξίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Από όσο γνωρίζω, από τη γέννηση του έθνους μας η εκκλησία πάντα βρισκόταν απέναντι στην Αριστερά, ενώ την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο την αντιλαμβάνεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο που καθόλου δεν συνάδει με τις αξίες της αντίστασης και της αξιοπρέπειας που πρεσβεύει το κόμμα σου. Δεν θα αναφερθώ καν στον πόλεμο της εκκλησίας απέναντι στους αλλόθρησκους μετανάστες, αφού αυτό το γνωρίζουν και τα μικρά παιδιά (ξέχασες, αλήθεια, τους ιεράρχες που τρόμαξαν και “μαύρισε το μάτι τους” όταν βρέθηκαν στην Ομόνοια;) Προσπάθησε μόνο να θυμηθείς ότι τα επτά χρόνια της δικτατορίας, 1967-1974, η Ορθόδοξη Εκκλησία συμπορεύτηκε με τη χούντα, την ώρα που οι αριστεροί αγωνιστές φυλακίζονταν και βασανίζονταν. Σκέψου ακόμα τους φλογερούς λόγους του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου περί δεξιάς του κυρίου τα δέκα χρόνια της διοίκησης του, 1998-2008. Μπορείς να βρεις αμέτρητες αναφορές για όλα αυτά γιατί ευτυχώς στις μέρες μας η διακίνηση των ιδεών είναι ελεύθερη, αν και έχω κάποιες αμφιβολίες για το αν αυτό θα το επέτρεπε η εκκλησία, αν ήταν στο χέρι της.

 

Αλλά ας μη σε σκοτίζω με τα παλιά, ας έρθω στο σήμερα. Αλέξη, είσαι πρόεδρος του κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που όλοι γνωρίζουμε ότι σε λίγο καιρό θα κυβερνήσει. Επίσης όλοι γνωρίζουμε, ας μην κρυβόμαστε, ότι βασική σου αντιπολίτευση θα είναι η γνωστή συμμορία από ναζί μαχαιροβγάλτες, που δυστυχώς οι προκάτοχοι σου δεν φρόντισαν εγκαίρως να βγάλουν εκτός νόμου. Επειδή, όπως είπα και στην αρχή, σε σέβομαι και σε εκτιμώ, δεν θέλω να πέσεις από τα σύννεφα αν εκείνη την ώρα συνειδητοποιήσεις την σύμπλευση της εκκλησίας, όχι με το δικό σου κόμμα, αλλά με αυτό της ναζιστικής συμμορίας, σε θερμοπαρακαλώ να βρεις λίγο χρόνο από το βαρύ πρόγραμμα σου, για να διαβάσεις δύο βιβλία που πιστεύω ότι θα σε διαφωτίσουν για το θέμα. Το πρώτο το έγραψε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς και έχει τίτλο «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής» (εκδόσεις ΠΟΛΙΣ, 2012). Το δεύτερο ανήκει στον-επίσης δημοσιογράφο-Σταύρο Ζουμπουλάκη και έχει τίτλο «Χρυσή Αυγή και Εκκλησία» (εκδόσεις Πόλις, 2013). Όπως θα κατάλαβες, τα δύο αυτά βιβλία μιλούν τεκμηριωμένα για την αγαστή σχέση της ναζιστικής οργάνωσης με την ορθόδοξη εκκλησία μας. Θα σου παραθέσω τρία μόνο από τα δεκάδες γνωστά περιστατικά που αναφέρονται στα δύο βιβλία, και που σίγουρα θα σου δώσουν μια καλή εικόνα για το τι θα αντιμετωπίσεις από ‘δω και στο εξής.

 

Για αρχή διάβασε σε παρακαλώ το κείμενο που έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος στις 21 Μαΐου 2012, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές της χώρας μας. Στο κείμενο του ο μητροπολίτης αγανακτεί για τη στάση των ΜΜΕ και των πολιτικών κομμάτων που εφαρμόζουν «επιλεκτική δημοκρατία» αγνοώντας τη Χρυσή Αυγή, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξίσου επικίνδυνες ιδέες με τη ναζιστική συμμορία. Ένα μικρό απόσπασμα:

[…] Ωσαύτως πολλή αγανάκτηση μας προκάλεσε η στάση των ΜΜΕ, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το Κανάλι της Κρατικής -και όχι της Δημόσιας, όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν, ναρκισσευόμενοι, οι δημοσιογράφοι της πρωινής ζώνης της ΝΕΤ- τα οποία κατά την προεκλογική περίοδο επιμελώς αγνόησαν το  κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά, όλως παραδόξως, μετά τις εκλογές δεν έπαυσαν να προβάλλουν πάλιν και πολλάκις στη διάρκεια της ημέρας και με υπερβάλλοντα ζήλο, το ατυχές εκείνο περιστατικό του «εγέρθητι», ασφαλώς για να τους εκθέσουν! Έτσι μεταξύ τών άλλων καταπατήθησαν και τα ανθρώπινα δικαιώματα μιας μερίδος Ελλήνων Πολιτών.

[…] Τέλος αυτή καθ’ εαυτήν η άρνηση των εκπροσώπων των επτά Κομμάτων στο να κληθή και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στη Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαρτυρεί έλλειμμα Δημοκρατίας. Ποτέ δεν περιμέναμε μια τέτοια στάση ιδιαίτερα από τούς κ.κ. Σαμαράν καί Βενιζέλον, τούς εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως, οι οποίοι οφείλουν να έχουν περίσσευμα καί όχι έλλειμμα Δημοκρατίας στην ψυχή τους!

[…] Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ; Ποιοί άραγε κυριολεκτικά έκαψαν την Αθήνα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος; Δεν ήσαν τα ανατρεπτικά στοιχεία, που εντάσσονται στις γραμμές των κομμάτων της αριστεράς; Οι οπαδοί της καποτε ονομάζονταν «αναρχοκομμουνιστές». Σήμερα άλλαξαν όνομα, όχι όμως και ιδέες! Εκεί, στήν οδό Σταδίου, στο Κατάστημα της Marfin, κάηκε και η δική μας, η Αγγελική από το Αίγιο, έγγυος εξ μηνών!    

Ο Δημήτρης Ψαρράς στο βιβλίο του αναφέρει επίσης ότι: «σε πολλά ακόμα μέρη της Ελλάδας, τοπικοί επίσκοποι ενθάρρυναν τους ιερείς να κατευθύνουν, όπου είναι δυνατόν, ψήφους προς τη Χρυσή Αυγή, εφόσον αυτή εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις βαθύτερες σκέψεις των ακραίων εκκλησιαστικών και παραεκκλισιαστικών ομάδων. Αίσθηση προκάλεσε και η είδηση που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ότι είχε προλάβει να ευλογήσει τον Μιχαλολιάκο και άλλος ιεράρχης, ο υπερδραστήριος κυνηγός σιωνιστικών κεφαλών Σεραφείμ, μητροπολίτης Πειραιά. Η είδηση δεν διαψεύστηκε παρά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά από δικό μας ερώτημα (τηλεφωνική επικοινωνία του συγγραφέα με τον Δημήτριο Αλιφιέρη, διευθυντή του ιδιαιτέρου γραφείου του μητροπολίτη Πειραιώς, 20.7.2012), όμως είναι γεγονός ότι η σφοδρότητα των δημόσιων παρεμβάσεων του μητροπολίτη Πειραιώς προσεγγίζει σε ορισμένα ζητήματα τη ρητορική της Χρυσής Αυγής. Η πιο προκλητική σχετική του δήλωση ήταν σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν ισχυρίστηκε ότι «ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν όργανο του παγκόσμιου σιωνισμού και χρηματοδοτήθηκε από την περίφημη οικογένεια Ρότσιλντ, με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από τας καλάς περιοχάς της Ευρώπης και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν τη νέα αυτοκρατορία» (Κοινωνία ώρα Mega, 20.12.2010). Ο μητροπολίτης όχι μόνο δεν αποδοκιμάστηκε από την Ιερά Σύνοδο, αλλά επανήλθε λίγες μέρες αργότερα, προτείνοντας την απαγόρευση του μουσουλμανισμού στη χώρα μας (βλ. Σταύρος Ζουμπουλάκης, Ακραίος αντισημιτισμός, άκρα σιωπή, Νέα Εστία, τχ. 1840, Ιανουάριος 2011)».

 

Μπορεί βέβαια ο μητροπολίτης Πειραιώς να αρνήθηκε τη σχέση του με τη ναζιστική συμμορία, ο αρχηγός της ωστόσο αποκαλύπτει τις σχέσεις της με την εκκλησία σε μια σειρά βίντεο που προέρχονται από το ηλεκτρονικό υλικό που κατάσχεσαν οι αστυνομικές αρχές από τους υπολογιστές του. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχουμε Μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ που δεν καταλαβαίνει τίποτε…».

 

Τέλος, μια πρόσφατη ταύτιση της εκκλησίας με τους ναζί συνέβη στον περίβολο της εκκλησίας στο χωριό Βούρμπιανη, στους πρόποδες του Γράμμου, κατά τη διάρκεια των εορτών για τη «συντριβή των κομμουνιστοσυμμοριτών», στις 26.8.2012. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αγαστή συνεργασία της εκκλησίας με χρυσαυγίτες, φιλοβασιλικούς και χουντικούς και προηγήθηκε ομιλία του Χρήστου Παππα:

«Είμαστε οι ακραίοι. Είμαστε αυτοί που κάνουμε τελετές μίσους. Ναι! Κάνουμε τελετές μίσους, γιατί μισούμε οτιδήποτε ανθελληνικό, μισούμε οτιδήποτε θα σταθεί εμπόδιο στην ελευθερία της πατρίδας μας. Μισούμε όλους αυτούς τους προδότες και αυτούς θέλουμε να εξοντώσουμε. Μισούμε όλους τους ανθέλληνες, όλα αυτά τα ερυθρά σκουπίδια που είτε είναι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είτε είναι μέσα στη Βουλή είτε είναι μέσα στην κυβέρνηση μέσω της ΔΗΜΑΡ, που μας υβρίζουν και μας λένε ακραίους. Μας λένε εθνικιστές. Ναι, είμαστε εθνικιστές. Αυτά τα νέα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες, αυτά τα παιδιά σηκώνουν στις πλάτες τους την Ελλάδα».

Αμέσως μετά, ο μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Κονίτσης και Πωγωνιανής Ανδρέας ήταν στο ίδιο ακριβώς κλίμα. Αφού κάλεσε τους Έλληνες σε συνεχή εθνική επαγρύπνηση απέναντι στην κομμουνιστική ανταρσία, έδωσε συγχαρητήρια και ευχές στους «αγωνιστές» της Χρυσής Αυγής. Αλέξη, επειδή, όπως είπα και παραπάνω, το πρόγραμμα σου είναι βαρύ, αν δεν προλαβαίνεις να δεις ολόκληρο το βίντεο, σε ενημερώνω ότι ο μητροπολίτης από το 10.43’ και μετά λέει τα εξής: 

«Σας λέμε λοιπόν σε ‘κείνους ‘κει κάτω και το λέω και σε ‘σας εδώ, δεν μας φοβίζει κανένας ΣΥΡΙΖΑ και κανένα ΚΚΕ. Δεν μας φοβίζει! Και το λέω ιδιαίτερα για το ΚΚΕ, το οποίο είχε μάλιστα το θράσος να γράψει προ μηνός σε κάποιες επιφάνειες καθοδόν προς τα εδώ, Τιμή και Δόξα στους Αγωνιστές και τις Αγωνίστριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Και λέει κανείς, μα νικήθηκαν τότε, αν είχαν νικήσει τι θα γράφανε τώρα; Εδώ νικήθηκαν, επιτρέψτε μου, ξεπατώθηκαν κυριολεκτικά, κι όμως έχουν το θράσος να γράφουν Τιμή και Δόξα στους Αγωνιστές και τις Αγωνίστριες. Αλλά είχαν υπολογίσει όμως χωρίς τον ξενοδόχο […] Και θα πω εδώ στα καλά αυτά παιδιά, τα αγωνιστικά, ευχή μου και προσευχή μου είναι να μην αργήσει ο καιρός που τις μαύρες μπλούζες που φοράτε τώρα που αγωνίζεστε θα τις αντικαταστήσετε με μπλε και άσπρες μπλούζες. Αυτή είναι η ευχή μου».

Τα ίδια περίπου επανέλαβε και φέτος Αλέξη, στην ομιλία του στο Γράμμο, μπορείς ωστόσο να βρεις και μόνος σου πολλές άλλες πηγές που ρίχνουν άπλετο φως στον προβληματισμό μου. Στην τελική, αν δεν προλαβαίνεις ο ίδιος, ας βάλει ένα χεράκι ο συντονιστής της Θεματικής Θρησκευμάτων του κόμματος. Μια καλή αρχή θα ήταν αυτό το ιστολόγιο που έχει ασχοληθεί πολλάκις με το θέμα. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου κι ελπίζω σύντομα να βγεις από την πλάνη που είμαι σίγουρος ότι άλλοι σε τράβηξαν παρά τη θέληση σου.

Δικός σου 

s.

22 Σχόλια leave one →
 1. 10 Ιανουαρίου, 2014 2:12 μμ

  άδικα ξοδεύεις το σάλιο σου!

 2. 10 Ιανουαρίου, 2014 3:57 μμ

  πλάνη?….

 3. 11 Ιανουαρίου, 2014 1:12 πμ

  Ωστόσο αγαπητέ, να μην ξεχνάμε πως και πολλοί ιεράρχες δεν ήταν με την χούντα των συνταγματαρχών. Δεν διαφωνώ καθόλου με τους συλλογισμούς σου όμως θα σου αναφέρω ένα όνομα. Ειρηναίος Γαλανάκης. Ασχολήθηκε με την αποκέντρωση όταν ο «εθνάρχης» προέτρεπε σε μαζική μετανάστευση. Εκδιώχθηκε από την χούντα, το 1972, στην Γερμανία, όπου αποκαλούνταν χαρακτηριστικά «κόκκινη αρκούδα» Πρόσεξε, Δεν πιστεύω πως το έργο του Γαλανάκη ξεπλένει την εκκλησία που στην θλιβερή πλειονότητά της διακατέχεται ακόμα από το σύνδρομο πατρίς θρησκεία οικογένεια. Μάλλον τονίζει την απουσία ομοίων του Γαλανάκη από την εκκλησία γενικότερα… Απλά να θυμόμαστε πως υπάρχουν και τέτοιοι.

  • laskaratos permalink
   11 Ιανουαρίου, 2014 9:18 πμ

   Οι πολλοί Ιεράρχες ήταν ο εξής ένας, ο Κισσάμου (και μετά Γερμανίας) Ειρηναίος (αν ξέρετε και κάποιον άλλο, αυτό θα ισοδυναμεί με ιστορική αποκάλυψη).
   Αυτό όμως κυρία μου είναι η (ελάχιστη) εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον Κανόνα της εμετικής και ακραίας υμνωδίας της Χούντας από σύσσωμη την κρατική Ιεραρχία αλλά και από τα πατριαρχεία Κωνσταντινούπολης, Αλεξάνδρειας και Ιεροσολύμων, με κορυφαίο τον πατριάρχη Αθηναγόρα.

   • 11 Ιανουαρίου, 2014 11:34 πμ

    Όλοι αναγνωρίζουμε το έργο του Γαλανάκη, συμφωνούμε όμως ότι δεν αρκεί για να ξεπλύνει την εκκλησία, που εξάλλου τον πολέμησε και στην επταετία και μεταπολιτευτικά. Και στην κατοχή υπήρξαν κληρικοί που συντάχθηκαν με το ΕΑΜ, ξεχωρίζουν όμως σαν τη μύγα μες στο γάλα. Οι αξίες της ορθόδοξης εκκλησίας είναι στη βάση και στο σύνολο τους ρατσιστικές, σοβινιστικές και μισάνθρωπες. Εν προκειμένω, το να επαινεί κάποιος την εκκλησία για την «αλληλεγγύη της στον συνάνθρωπο» βρίσκεται στα όρια της χυδαιότητας..

   • laskaratos permalink
    11 Ιανουαρίου, 2014 4:07 μμ

    Να σημειώσουμε πως οι επίσκοποι που εντάχθηκαν στο ΕΑΜ ήταν τρεις:
    Ο Ηλείας Αντώνιος (παλιός διώκτης του Δελμούζου, ας πούμε ανένηψε), ο Ιωακείμ Κοζάνης και ο Χίου Ιωακείμ.
    Και οι τρεις καθαιρέθηκαν από την Εκκλησία, η οποία δεν καθαίρεσε ούτε τον Πρεβέζης Στυλιανό.
    Οι δυο πρώτοι αποκαταστάθηκαν (πεθαμένοι) επί Χουντόδουλου (!), στον τρίτο δεν συγχώρησαν ποτέ τα όσα τους καταμαρτύρησε.
    Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μ.Γλέζος, συμμετέχοντας σε μια φιέστα του Χουντόδουλου για την «Εθνική Αντίσταση»,, είπε πολλά προκλητικά ψέματα υπέρ της Εκκλησίας, αλλά λησμόνησε να ζητήσει αποκατάσταση του Χίου Ιωακείμ, αλλά και απλών δημοκρατικών ιερέων στους οποίους η Εκκλησία συμπεριφέρθηκε με τρομερή βαρβαρότητα.
    Για όσους παρακολουθούν την πραγματική πολιτεία του κ.Γλέζου χωρίς να κάνουν τη στρουθοκάμηλο, αυτό ήταν απόλυτα αναμενόμενο.

   • 11 Ιανουαρίου, 2014 8:45 μμ

    Έχω υπόψη μου και μερικούς ακόμα κληρικούς που εντάχθηκαν στο ΕΑΜ (π.χ. Γερμανό Δημάκη, Δημήτριο Χολέβα), ομολογώ ωστόσο ότι δεν είμαι διαβασμένος. Πάντως δεν θα είχε και καμία διαφορά αν ήταν 5 ή 15..

   • laskaratos permalink
    12 Ιανουαρίου, 2014 2:08 πμ

    Silentcrossing,
    οι κληρικοί του ΕΑΜ ήταν δεκάδες, διώχτηκαν από την Εκκλησία και έχει σημασία ο αρκετά μεγάλος αριθμός τους, γιατί αυτό αποδεικνύει πως υπάρχουν καλοί παπάδες που βρέθηκαν καλόπιστα με καλές προθέσεις, σε έναν χώρο που τους αδικεί.
    Οι επίσκοποι ήταν αυτοί οι τρεις που ανέφερα μαζί με δυο ή τρεις ακόμη συμπαθούντες.
    Να αναφέρω εδώ, τιμής ένεκεν, τον περίφημο παπα-Κτενά:

    http://nikiana.wordpress.com/2009/10/24/o-%CE%B8%CF%81%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF/

    αλλά και στον περίφημο Κωνσταντίνο Βαλή που έπεσε θύμα ενός καθάρματος, του μητροπολίτη Ιερόθεου Μεσολογγίου,

    Εδώ ένα σχετικό άρθρο:

    http://kokkinosfakelos.blogspot.gr/2011/06/h.html

 4. 11 Ιανουαρίου, 2014 1:13 πμ

  ν’αγιάσει(!) το πληκτρολόγιο σου.

  • 11 Ιανουαρίου, 2014 11:37 πμ

   κώστα είμαι εξαιρετικά επιεικής για την ώρα, ελπίζω όμως οι «σύντροφοι» να συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι τέτοιου είδους παραστάσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές..

   • 11 Ιανουαρίου, 2014 11:52 πμ

    από ποιους «δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές»; από εμένα και σένα; ποιος μας υπολογίζει και πως;

 5. laskaratos permalink
  11 Ιανουαρίου, 2014 8:08 πμ

  Ένα μικρό ανθολόγιο, ελάχιστο δείγμα από τον ωκεανό των εκδηλώσεων της παρά φύσιν λυκοφιλίας:

  http://anavaseis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3224.html
  Ἡ ὁμιλία τοῦ Μητροπολίτου Γόρτυνος Ἰερεμία στό “συνέδριο” Ἐκκλησία -Ἀριστερά

  http://www.amen.gr/article14265
  Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο είχε σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής τον βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη.

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_15.html

  Ο λαλίστατος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατάπιε τη γλώσσα του μπροστά στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Στο γεύμα που ακολούθησε μετά τις εκδηλώσεις της 13ης Δεκεμβρίου για το ολοκαύτωμα, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε την …άδεια από τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο να αποχωρήσει, αλλά ο Σεβ. δεν τον άφησε με τον τρόπο του, υποδεικνύοντάς του να καθίσει να ακούσει τι έχει να πει. Και “τα άκουσε” για τα καλά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού οι γνωστές Αμβροσιανές μπηχτές έδωσαν και πήραν! Οπότε καλά κάνουν και ο Καλαβρύτων και ο Πειραιώς και όποιος άλλος ιεράρχης και ξεσπαθώνουν. Βρίσκουν και τα κάνουν! Αφού και οι αριστεροί που υποτίθεται πως αμφισβητούν την Εκκλησία, σα μαθητούδια μπροστά τους… Ας μη μιμούνται μετά τους ιεράρχες μας στις …κορώνες. Άλλωστε οι ιεράρχες είναι πιο εξειδικευμένοι σ’ αυτές.

  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5066758/synanthsh-toy-aleksh-tsipra-me-ekproswpoys-toy-agioy-oroys/
  Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους του Αγίου Όρους

  http://www.agioritikovima.gr/mitropoleis/33220-o-dialogos-mitr
  Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  Ο Σεβασμιώτατος κατά την ολιγόλεπτη συνάντησή του με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Αλέξη Τσίπρα του είπε μεταξύ άλλων: «Κύριε Πρόεδρε να προσέξετε την Εκκλησία» για να λάβει την απάντηση «Το έχουμε υπόψη μας Σεβασμιώτατε».

  «Εφημερίδα των Συντακτών» (18/19.5.2013, σ.9)
  —–«Σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάγκρεμπ, o κ.Τσίπρας ρωτήθηκε ποια ήταν η ανταπόκριση της Εκκλησίας στη κρίση και απάντησε ‘εξαιρετικά θετική’. Πρόσθεσε μάλιστα πως η Εκκλησία έχει λάβει σαφή θέση ενάντια στη Χρυσή Αυγή, ενώ διοργανώνει μια σειρά από δράσεις αλληλεγγύης και βοήθειας προς τους μετανάστες»

  Με επιτυχία η παρουσίαση βιβλίου του Αρχιμ. Ιγνατίου Σάπιου (σημ.Λασκ. της αυλής του Χουντόδουλου)

  http://romfea.gr/diafora-ekklisiastika/16966-2013-05-12-19-16-29

  Παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο βουλευτής κ. Βασίλης Κυριακάκης (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ), ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος,

  http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=147
  Η …Αριστερά του Κυρίου: ο Τσίπρας στον μητροπολίτη Μεσογαίας

  Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας δήλωσε:

  «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και την τιμή να συνομιλήσω με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ..Και είχα την τύχη να ακούσω από τον σεβασμιότατo ότι οι ενεργοί πολίτες που ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα απέναντι στην αδικία είναι και ευλογημένο

  http://www.amen.gr/article14266
  «Γόνιμη συνάντηση Μητροπολίτη Λαγκαδά με Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ του Ν.Παπαχρήστου … ο Λαγκαδά κ. Ιωάννης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον βουλευτή Θεσσαλονίκης κ.Αμανατίδη. ….Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν σχετικά με θέματα εκκλησιαστικού, κοινωνικού και εθνικού (sic) ενδιαφέροντος. … Κοινός τόπος της συζητήσεως ήταν ότι η Εκκλησία διαδραματίζει ρόλο συνεκτικό (sic) στην κοινωνία της κρίσης, κάτι, που όπως είπαν οι αντιπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν ότι όντως συμβαίνει. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι κ.κ. Αμανατίδης, υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα θρησκεύματα, Μάκης Λυκόπουλος, υπεύθυνος του Τομέα Θρησκευμάτων του κόμματος και Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, σύμβουλος θρησκευτικών υποθέσεων του Τομέα»

 6. 11 Ιανουαρίου, 2014 10:17 πμ

  Μπράβο σας.
  Εξαιρετικό.

 7. 11 Ιανουαρίου, 2014 4:22 μμ

  Σόδομα και γόμορααααα

 8. Μάνος permalink
  11 Ιανουαρίου, 2014 8:46 μμ

  Η Εκκλησία παγκοσμίως είναι μια πόρνη που συνεργάζονταν πάντα με τα πολιτικά στοιχεία όποια και αν ήταν αυτά και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι το τέλος της.Η χώρα μας φυσικά δεν αποτελεί την εξαίρεση.

Trackbacks

 1. Αγαπητέ Αλέξη | //ΠαραλληλοΓράφος//
 2. Κύριε Τσίπρα, από πότε συμπλέουν η απόψεις της Αριστεράς με την Εκκλησία; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές
 3. Κύριε Τσίπρα, από πότε συμπλέουν η απόψεις της Αριστεράς με την Εκκλησία; | ΑΘΡΗΣΚΟΣ
 4. Αγαπητέ Αλέξη | ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (MET.A.A.)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: