Skip to content

Ellada, agapi mou

14 Φεβρουαρίου, 2012

Από την αρχή της κρίσης των διεθνών τοκογλύφων και των εγχώριων ανδρείκελων τους το μαφιόζικο κύκλωμα έχει κάνει σαφές ότι θα υπηρετήσει τα συμφέροντα των αφεντικών του με κάθε μέσο: περιστολή ελευθεριών, φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής από τα καθεστωτικά μέσα, ενδο- και εξωκοινοβουλευτικές αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, άγρια και απάνθρωπη καταστολή κάθε διαμαρτυρίας. Μετά και από τα γεγονότα της Κυριακής είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το μόνο που μπορεί να μας σώσει από τα διεθνή και ντόπια καθάρματα είναι η αλληλεγγύη των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών λαών, όπως και στην προηγούμενη χούντα της εφταετίας. Ο γαλλικός λαός είναι εδώ, συμπαραστέκεται μαζί μας και δηλώνει:

Par solidarité, je suis Grec aussi.

   

Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε ένα μαζικό κίνημα αλληλέγγυων Γάλλων πολιτών που ζητούν συμβολικά την ελληνική υπηκοότητα και μαζεύουν υπογραφές στο εξής κείμενο:

   

Επειδή ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται, ας είμαστε αλληλέγγυοι ενάντια στους πλούσιους όλου του κόσμου. Ας ζητήσουμε όλοι, συμβολικά, την ελληνική υπηκοότητα!  Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων – μεταξύ των οποίων και η δική μας (1) – ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών,και εξαγριωμένοι από τη ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα γιά ασωτεία και απάτη, συλλογικά υποδεικνειούμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτουπερασπισθεί (2), καταδικασμένος σε μιά ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνεια με όρους που θυμίζουν το λόγο του στρατάρχη Πεταίν το 1940 γιά την ηθική τάξη, «τη προσπάθεια » και «το πνεύμα ηδονής»,

 

Εμείς μάλιστα δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στο βωμό της κερδοσκοπίας, κάνοντας πως ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτή τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλυτώσουν….είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν τη Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία (3).

   

Δεν αντέχουμε πιά να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος (4), διότι έδωσε στη Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιάς άμεσης δημοκρατίας (5), βασισμένης ακριβώς στη κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους γιά τα χρέη αυτά, πριν 2500 χρόνια (6).

   

Για όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε όλοι Ελληνες και Ελληνίδες. Συνεπώς, ήρθε η ώρα γιά να μη συνεργαστούμε, με τη παθητικότητά μας, ούτε μιά στιγμή παραπάνω στην οικονομική υποταγή της Ελλάδας (7). Ετσι θέλουμε, με ένα σαφές σήμα, να είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και να μοιραστούμε, τουλάχιστον συμβολικά, τη τύχη του λαού της. Ζητάμε σήμερα να τύχουμε της Ελληνικής υπηκοότητας και απευθύνουμε επίσημη αίτηση στην Ελληνική Πρεσβεία της χώρας μας, θα δημοσιοποιήσουμε δε αυτή τη ενέργεια με μία πρώτη λίστα υπογραφών, στις 24 Νοεμβρίου 2011, επέτειο μιάς σημαντικής δράσης της Ελληνικής αντίστασης, που έγινε στη γέφυρα του Γοργοπόταμου τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942 (8).

   

Κύριε Πρέσβη,

Αλληλέγγυος/η προς τη χώρα σας, ο/η υπογράφων/ουσα ζητώ προσωπικά να καταμετρηθώ ως Ελληνας/ιδα από καρδιάς και να αποκτήσω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, γιά να ασκήσω αυτή τη διεθνική εθνικότητα με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία ελευθερίας και ισότητας, 25 αιώνες μετά το Σόλωνα, το Κλεισθένη και το Περικλή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιά την απάντησή σας.
Με αδελφοσύνη προς το λαό σας.

ΟΝΟΜΑ…………. ΕΠΩΝΥΜΟ………………… ΠΟΛΗ…………… ΧΩΡΑ……………
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ……………………………

   

Αυτή η προσωπική και συλλογική ενέργεια-αίτηση γιά την ελληνική υπηκοότητα ανήκει μόνο σε αυτούς και αυτές που την κάνουν και δεν την κατευθύνει κανένα κόμμα ή οργανισμός. Την προτείνει ο πολιτιστικός σύλλογος « Ν.e.u.f » « Nantes Est Une Fête ! » (H Νάντη είναι μιά γιορτή) (9).

 

Σημειώσεις κειμένου έκκλησης
1.Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τη πατερναλιστική περιφρόνηση των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς την Ελλάδα, αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά τόσο περισσότερο σκανδαλώδης εφόσον αυτές οι δύο χώρες προμηθεύουν πανάκριβα οπλικά συστήματα στην Ελλάδα.  Αισθανόμαστε ντροπή γιά το ζεύγος Μερκέλ-Σαρκοζί, που δίνει μαθήματα διδασκαλίας σε μιά Ελλάδα γονατισμένη, που της εφαρμόζουν με το ζόρι μιά θεραπεία τόσο επιτακτική και ανόητη όσο ήταν η ιατρική της εποχής του Μολιέρου, βασισμένη στη αφαίμαξη, μία ιατρική που ονειρεύονται ανοιχτά να την εφαρμόσουν μετά στους δικούς τους λαούς. Δεν δεχόμαστε να χάνει ένα έθνος τη πολιτική του κυριαρχία, γιά πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, λόγω ενός απλού diktat οικονομικής απόδοσης των επενδύσεων των 1% προνομιούχων όλου του κόσμου, που μπορούσαν να αγοράσουν κρατικά ομόλογα. Δεν θα επιτρέψουμε να συκοφαντηθεί ο ελληνικός λαός στη θέση μερικών κερδοσκόπων και αισχοκερδών όλου του κόσμου και των συνενόχων τους.
   

2. Ούτε να εκφραστεί με δημοψήφισμα.

   

3. Ο Τσώρτσιλ είχε πει αυτή τη περίφημη φράση μετά από το σύμφωνο του Μονάχου: «Μεταξύ του πολέμου και της ατιμίας διαλέξατε την ατιμία, θα έχετε το πόλεμο. ». Αλλά γνωρίζουμε λιγότερο το ότι ο Γκάντι από την Ινδία είχε δηλώσει : « Η Ευρώπη πούλησε τη ψυχή της γιά να υπάρξει στη γη 8 ημέρες παραπάνω. Η ειρήνη που η Ευρώπη κέρδισε στο Μόναχο, αποτελεί το θρίαμβο της βίας και είναι η ήττα της. ». Δεν ξεχνάμε ότι ο στρατηγός Φωσέρ, ηγέτης της γαλλικής αποστολής βοηθείας εγκατεστημένη στη Πράγα, αηδιασμένος από το σύμφωνο του Μονάχου, είχε στείλει τη παραίτησή του στη γαλλική κυβέρνηση γιά να σωθεί η τιμή και είχε ζητήσει τη τσέχικη υπηκοότητα. Ο στρατηγός Λουί Ευγένιος Φωσέρ έζησε 20 χρόνια πλάι στο τσέχικο λαό. Επιστρέφοντας στη Γαλλία έγινε αντιστασιακός κατά τη ναζιστική κατοχή, έπειτα συνελλήφθει και εξορίστηκε στη Γερμανία απ΄όπου γύρισε ζωντανός το 1945.

   

4. Γιατί η Ελλάδα έδωσε στο κόσμο το δραστήριο μύθο της Αντιγόνης, ανίκητη εξέγερση της συνείδησης εναντίον της αυθαιρεσίας και της τυραννίας.

     

5. Γιατί η Ελλάδα έδωσε στην Ευρώπη το πρώτο σπόρο μιάς άμεσης δημοκρατίας (όχι αναθετουμένης σε μιά τάξη εκλεγέντων-επαγγελματιών, αλλά ασκουμένης αμέσως από κληρωτούς βουλευτές),
   

6. Και διότι η ενακτήρια πράξη που εγκαινίασε την Αθηναική Δημοκρατία πρώτος σπόρος – ακόμα εύθραυστος και ατελής βεβαίως – που αποφάσισε ο άρχοντας Σόλωνας το 594 π.Χ. ήταν ακριβώςη κατάργηση των χρεών και η γενική χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους γιά τα προσωπικά τους χρέη. Αλλά ποιός το θυμάται; Ούτε ξεχνάμε την λαμπρή και ηρωική ελληνική αντίσταση, συμμετέχοντας σε μεγάλο βαθμό στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το ναζισμό.
   

7. Αυτή η κηδεμονία θα σήμαινε ένα έρπον πραξικόπημα κατά της ευρωπαικής δημοκρατίας και τη προγραμματισμένη ασφυξία της ελληνικής κοινωνίας με την υλική και ηθική ταπείνωσή της η οποία αναγκαστικά θα παρέσυρε, σαν ένα ντόμινο, τις διπλανές χώρες, μεταξύ των οποίων και τη δική μας, στο ίδιο αποτέλεσμα, με το κίνδυνο μιάς προ-φασιστικής κρίσης.
   

8. Τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942, η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, στο στρατηγικής σημασίας άξωνα Θεσσαλονίκης-Αθήνας, αποτελεί μιά μεγάλη από κοινού δράση δύο σημαντικών κινημάτων της ελληνικής αντίστασης, των κουμμουνιστικών ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ και των μη κουμμουνιστικών ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ, υποβοηθούμενων από Bρετανούς πράκτορες.
   

9. Ο σύλλογος Ν.e.u.f. οργανώνει στη Νάντη (Λουάρ και Βρετάννη, Γαλλία) τη Γιορτή των γλωσσών και των διαδρομών μνήμης της αντιφασιστικής Αντίστασης. Ο σύλλογος αυτός, το 1995, απαιτούσε την αυτοματισμένη διαφάνεια των δημόσιων λογιστικών μέσω Ιντερνέτ και το 1997 εγκαινίασε το « Ρεβεγιόν της Πρωτομαγιάς » μπροστά στο Χρηματηστήριο του Παρισιού, πρώτη δημοτική εκδήλωση του δυτικού κόσμου γιά το φόρο Τομπίν κατά της κερδοσκοπίας και εναντίων των φορολογικών παραδείσων. Ο Ν.e.u.f. πήρε επίσης τη πρωτοβουλία της « Εκκλησης των Αντιστασιακών προς τις νέες γενιές της 8ης Μαρτίου 2004 » (με την ATTAC) και της λεγομένης Δήλωσης «Δεκαπόλ, Δέκα καινούργια δικαιώματα γιά τον προσεχή αιώνα ».

Άρθρο του Etienne Roland (πρώην διευθυντή της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και επίτιμου καθηγητή Ελληνικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris I – Πάνθεον – Σορβόνη), στη γαλλική «Le Monde» με τίτλο  «ELLADA, agapi mou»

   

Νιώθω βαθιά ταπεινωμένος, ως φιλέλληνας, όταν μια εφημερίδα τολμά να βάλει τίτλο πως η Ελλάδα είναι «μια χώρα ίσως λιγότερο «ευρωπαϊκή» απ’ ό,τι φαίνεται» κι όταν το περιεχόμενο αυτού του άρθρου είναι κακή σύνοψη μιας ιστορίας την οποία οι συντάκτες δεν έχουν ζήσει. Νιώθω ταπεινωμένος, ως Γάλλος, που….συμπατριώτες μου πληγώνουν με τέτοιο τρόπο την ιστορία και τροφοδοτούν τον μύθο του ψεύτη και πονηρού (poniros στο πρωτότυπο) Ελληνα.

 

Αν λοιπόν δεν είναι η Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα, ποιος αξίζει αυτόν τον τίτλο; Ο γερμανός βάρβαρος ή η ύπουλη Αλβιών, την οποία ο μεγαλύτερος ποιητής της, ο Βύρωνας, κατηγορούσε ήδη για λεηλασία της χώρας του Ομήρου; Περισσότερο ευρωπαϊκή η Αγγλία, που δεν επιθυμεί καμία ευρωπαϊκή αλληλεγγύη – και κυρίως όχι εκείνη που θα της κόστιζε χρήματα; Δεν είναι αυτή η χώρα που επανέφερε στην Ελλάδα τον στρατό και τον βασιλιά στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πυροδοτώντας έναν κατακλυσμό που η Ελλάδα έμελλε να πληρώσει πολύ ακριβά, μια χώρα που μπορεί εντούτοις να υπερηφανεύεται για την αντίσταση την πιο υποδειγματική απέναντι στον Ναζί κατακτητή. Η ιδέα της Ευρώπης δεν έχει και πολλά χρόνια ζωή, αμφιβάλλω αν μπορούμε να διανέμουμε διπλώματα ευρωπαϊκότητας. Τόσο η ιδέα όσο και το γεωγραφικό της περιεχόμενο είναι προς οικοδόμηση και όχι ένα ακέραιο δεδομένο.
   

Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη διότι, λέει, από αυτή τη χώρα έρχονταν η δημοκρατία και ο πολιτισμός. Εστω, αν και μπορεί κανείς να πει πολλά για αυτή την αθηναϊκή δημοκρατία, την οπαδό της δουλείας, την ιμπεριαλιστική… Αλλά ο τόνος τοποθετείται εσφαλμένα, διότι το πρόβλημα δεν είναι να μάθουμε πού γεννήθηκε η δημοκρατία, το πρόβλημα είναι να αναγνωρίσουμε ότι ο ελληνικός ή, καλύτερα ας πούμε, ο ελληνορωμαϊκός πολιτισμός είναι το μόνο κοινό σκυρόδεμα σε μια ιστορία φτιαγμένη από αντιπαλότητες και παγκόσμιους πολέμους. Αυτός ο περίφημος ελληνικός πολιτισμός έθρεψε την Αναγέννηση, τα γράμματα και τις τέχνες, τους κλασικούς μας του 18ου αιώνα και γονιμοποίησε τις ελίτ του ίδιου αυτού αιώνα που συντάραξαν τον κόσμο.

   

Η θέση της Ελλάδας είναι στο κέντρο της Ευρώπης, πρόκειται άλλωστε για μία από τις πιο ζωντανές και τις πιο λαμπερές εστίες της ευρωπαϊκής κουλτούρας: με πρόσωπα αξιοσημείωτα σε όλους τους τομείς, και όχι μόνο στην ποίηση, με μια πρωτότυπη σχολή ζωγραφικής που αρχίζει από τον Θεόφιλο και οδηγεί στον Τσαρούχη μέσω του Εγγονόπουλου, με φιλόσοφους όπως ο Κορνήλιος Καστοριάδης… Δείτε ποιοι μεταφράζονται στην Ελλάδα: ο Βερνάν, ο Φουκό και ο Ντεριντά• δείτε πού διαπλάθονται οι ελίτ: στον τομέα της ιστορίας, η EHESS (Ανώτατη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών) έχει παίξει μεγάλο ρόλο. Και θα βρείτε στην Ελλάδα μια γενιά αξιόλογων ιστορικών που συμμετέχουν στην ανανέωση του κλάδου.

   

Ολοι λοιπόν ψεύτες και κλέφτες τους οποίους πρέπει να υπερασπιστούμε γιατί εφηύραν κάποτε τη λέξη «δημοκρατία»; Υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα να βάλουμε στη ζυγαριά: η φιλοσοφία (α λα δυτικά), η ιστορία, το θέατρο… Υπάρχουν σήμερα σε αυτή τη χώρα άνδρες και γυναίκες από τους πιο καλλιεργημένους και τους πιο πολιτισμένους που γνωρίζω• δεν δέχομαι να τους βάζουν «βάρβαροι» στον πάγκο της Ευρώπης. Οσο για τους αξιοθρήνητους κομπιναδόρους, σε ποια χώρα δεν υπάρχουν, έχοντας διασπαθίσει δεκάδες δισεκατομμύρια.

   

Το ερώτημα δεν είναι αν η Ελλάδα είναι περισσότερο ή λιγότερο ευρωπαϊκή: τα ίδια τα θεμέλια της Ευρώπης δεν υφίστανται χωρίς τον ελληνισμό. Να θυμίσουμε πως η Ευρώπη ήταν μια πριγκίπισσα από τη Φοινίκη που απήχθη από Κρήτες προκαλώντας μία από τις πρώτες διαμάχες μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η Ευρώπη έχει λοιπόν και ανατολίτικες ρίζες κι αυτός είναι ένας πολύ χρήσιμος μύθος σε αυτές τις εποχές διασταύρωσης των πληθυσμών. Τσιμέντο της Ευρώπης δεν είναι οι τράπεζες και οι τραπεζίτες αλλά ένας πολιτισμός, και ο ελληνικός πολιτισμός είναι ένα από τα στοιχεία που μας ενώνουν• αλίμονο, υπάρχουν τόσο λίγα!

   

Vive la Grece! Και ας μην αφήσουμε τεχνοκράτες να γονατίσουν φίλους και αδελφούς, πόσω μάλλον να τους ταπεινώσουν και να ταπεινώσουν κι εμάς.

19 Σχόλια leave one →
 1. 14 Φεβρουαρίου, 2012 9:09 μμ

  ε, vive λοιπόν…

  ας ελπίσουμε 🙂

 2. 14 Φεβρουαρίου, 2012 9:19 μμ

  13 février 2012
  « Hier, on se sentait tous grecs »
  (περικύκλωση της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι την Κυριακή το βράδυ)
  http://gauche.blog.lemonde.fr/2012/02/13/hier-on-se-sentait-tous-grecs/

 3. 14 Φεβρουαρίου, 2012 9:28 μμ

  να σας πω, με όλο το θάρρος και τη συστολή, θα το πω:
  μόνο εμένα μου φαίνονται πιο γραφικά κι απ’την καλντέρα όλα αυτά; και το βιδεακι είναι λίγο κάπως.

 4. 14 Φεβρουαρίου, 2012 9:32 μμ

  The World’s Hardest-Working Countries:
  http://www.forbes.com/2008/05/21/labor-market-workforce-lead-citizen-cx_po_0521countries.html
  1η Νότια Κορέα,
  2η Ελλάδα

  In Pictures: The World’s Hardest-Working Countries:
  http://www.forbes.com/2008/05/21/labor-market-workforce-lead-citizen-cx_po_0521countries_slide_2.html?thisSpeed=undefined

 5. 14 Φεβρουαρίου, 2012 11:07 μμ

  @kihli ας ελπίσουμε, εγώ δεν ελπίζω σε τίποτα άλλο πια..

  @Enfant ευχαριστώ για τα λινκς, το βίδεο το μετέφερα από τη γαλλική σελίδα των αλληλέγγυων..

  @Кроткая εξαρτάται από ποια καλντέρα εννοείς 🙂
  Εντάξει, κάτι κάνουν οι άνθρωποι, κάτι τέτοιες κινήσεις είναι και το μόνο ανακουφιστικό μήνυμα από την Ευρώπη στον αντίποδα του φριχτού δίδυμου Μέρκελ-Σόιμπλε που είναι η προσωποποίηση του μίσους…

 6. 14 Φεβρουαρίου, 2012 11:56 μμ

  Χρειάζονται και οι συμβολισμοί και οι γραφικότητες και όλα. Έτσι κι αλλιώς όλοι έχουν βαλθεί (και) σε πόλεμο εντυπώσεων – δες εξώφυλλα spiegel κτλ κτλ.

 7. 15 Φεβρουαρίου, 2012 12:34 πμ

  silent, αυτή η ανάρτηση διακατέχεται από ένα περίεργο συναισθηματισμό. Για λόγους που υπονοήθηκαν ήδη από τη βέλγα και το παιδί της παλίρροιας απέφευγα πάντα να δω αυτό το βίντεο αλλά επειδή εμπιστεύομαι τα γούστα σου το είδα. Λείποντας από την Ελλάδα και πληρώνοντας το τίμημα της απώλειας με άγγιξε αλλά μόνο επιφανειακά και μόνο λόγω της απώλειας. Το βίντεο μοιάζει με διαρροή απ’ το καζάνι που βράζουν το ζωμό τους οι Ατενίστας, Ο φιλελληνισμός είναι μια θαυμάσια τροφοδοσία για όλους μας, εντός και εκτός, αλλά ακόμα δεν έχουμε σκοτώσει μέσα μας τον Έλληνα που γίναμε.

  (την άρρητη επιθετικότητα που μου έβγαλε η ενδογενής αντίφαση της ανάρτησης οφείλω να την αναλύσω…)

 8. 15 Φεβρουαρίου, 2012 1:23 πμ

  Romandante, αν έτσι είσαι οταν γινεσαι επιθετικός,ευτυχώς που δεν ήσουν στη διαδήλωση την Κυριακη, θα σε ειχανε φάει λάχανο πουλάκι μου.

  Silent, εκτός από το άρωμα Ατενίστας, εμένα μου βγήκε ένα άρωμα Ζωρζ Μουστακί-Νάνα Μούσκουρη που μου κάνουν λίγο μπλιαχ. Η Ευρώπη στέλνει και καλύτερα μηνύματα από αυτό. Αυτό ας πούμε:http://blo.gr/87u
  Βασικά, το βίδεο, εκτός από γραφικό, μου κάνει λίγο σε passé διαφημιστικό του ΕΟΤ. Μπλιαχ δλδ. Κ επίσης μια γραμμή άμυνας εντελώς εκνευριστική. «Κοιτάξτε μας, δεν είμαστε τα κακά παιδιά που λένε πως είμαστε».

  Μερκελ-Σόιμπλε δεν τα κάνουν όλα αυτά από μίσος. Αυτή είναι η δουλειά τους. Μην είμαστε τόσο συναισθηματικοί.

  Όσο για την κίνηση με την υπηκόοτητα, ε, Γάλλοι είναι, τέτοια ξέρουν να κάνουν. Μου κάνει λίγο Μερκούρη όλο αυτό, δεν ξέρω. Δε θέλω να με λυπούνται, θέλω να καταλάβουν πως σύντομα θα είναι στη θέση μου και να παλέψουν ουσιαστικά, όχι με συμβολιστικά πυροτεχνήματα κακής αισθητικής.

  Σόρρυ, γίνομαι λίγο bitchy, το ξέρω.

 9. 15 Φεβρουαρίου, 2012 2:21 πμ

  Καλά, το βίντεο δεν το είχα δει όλο, το ανέβασα βιαστικά και δεν πρόσεξα καν ότι ο δημιουργός του είναι έλληνας. Μαλακία. Για τα υπόλοιπα θα επιστρέψω αύριο γιατί τώρα είναι αργά.
  (ε δεν κάνει μόνο τη δουλειά του ο Σόιμπλε βρε κροτ, δες τη φάτσα του σε οποιαδήποτε τυχαία φωτογραφία, ο άνθρωπος το απολαμβάνει αυτό που κάνει, βρίσκεται σε τρανς…)

 10. 15 Φεβρουαρίου, 2012 10:40 πμ

  Λοιπόν το έσβησα το βίντεο γιατί είναι αποπροσανατολιστικό από την ουσία. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να υπάρξει οποιαδήποτε τύπου συμπαράσταση στην Ελλάδα χωρίς αναγωγή στο παρελθόν (όχι μόνο τις ιστορικές στιγμές του 20ου αιώνα αλλά και στις αρχές της δημοκρατίας αφού το σοβαρότερο διακύβευμα-πέρα από την οικονομική τρομοκράτηση και την καταλήστευση των λαών-είναι το πραξικόπημα εναντίον της ευρωπαικής δημοκρατίας)..Δεν ξέρω, εγώ είμαι διεθνιστής αλλά αυτή την ώρα το μεγαλύτερο θύμα της Ευρώπης είναι η Ελλάδα και καλωσορίζω κάθε προσπάθεια συμπαράστασης, συμβολική ή στο πεδίο της μάχης, καλής ή κακής αισθητικής, δε με νοιάζει, δεν έχω την πολυτέλεια να κρίνω αυτούς που θέλουν το καλό μου..

  (φυσικά, μακρυά από ‘μας οι εθνοπατριωτικές φωνές…)

  Σχετικά λινκς:
  Ανακοίνωση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό της Ομοσπονδίας Μεταλλουργών της Ιταλίας
  Δράση αλληλεγγύης από Λονδίνο
  Φρανκφούρτη:Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό
  Greece we are with you! ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ
  Δεν είμαστε μόνοι μας σ’ αυτόν τον αγώνα!

 11. 16 Φεβρουαρίου, 2012 10:29 πμ

  SIAMO TUTTI GRECI-Είμαστε όλοι Έλληνες!
  Ελληνική υπηκοότητα ζητούν και Ιταλοί..

 12. moodytimes permalink
  18 Φεβρουαρίου, 2012 6:40 μμ

  Δημοσιογράφος φίλος φίλου μου δημοσιογράφου μου που ζει κάπου 25 χρόνια στην Αμερική είπε πρόσφατα οτι για πρώτη φορά έχει εισπράξει τόση αλληλεγγύη σαν Έλληνας απο τον μέσο Αμερικανό πολίτη.Απο πολλά ΜΜΕ της Αμερικής οι Έλληνες προβάλλονται σαν ένας δυστυχισμένος καταπιεσμένος λαός απο τα μεγάλα Ευρωπαικά οικονομικά συμφέροντα.
  Δεν είναι λίγοι αυτοί που αποκαλούν την Αγκέλα Fuckin’ Nazi!
  Ο Κροπότκιν το έλεγε και το εγραφε ότι μόνο με την αλληλεγγύη και τη συνεργασία οι λαοί προοδεύουν και πάνε μπροστά,τώρα τον επιβεβαιώνουν
  Τη Κυριακή ήμουν στα γεγονότα,δεν έχει νόημα να μιλήσω ούτε για προβοκάτσια ούτε για κάποιους επαγγελματίες λαικιστές,διοτι δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι, ούτε για δήθεν αντιεξουσιαστές.
  Σήμερα μιλούσα μ’ένα εικοσάχρονο παιδί που μου λέει «δε θα άλλαζε τίποτα αν κατέβαινα στο Σύνταγμα η απόφαση έχει παρθεί,ειλικρινά αν μπορώ θα φύγω στο εξωτερικό»
  Αλλος ένας γύρω στα 50 μου λέει «δε θα πετύχαινα τίποτα αν κατέβαινα στη πορεία, αλλα αν βρεθεί μια ομάδα που θα πάρει τα όπλα να ανατρέψει το καθεστώς εγώ είμαι μέσα»
  Ακόμα προσπαθώ να ερμηνεύσω το τι πραγματικά εννοούν και το πως σκέφτονται.
  Παρακολουθώ σαν μέσος Έλληνας ακόμα και κινήματα του FB και διαπιστώνω με θλίψη την επανάσταση του ποντικιού που σε ξαπλώνει στον καναπέ….κάνε like στο «θέλουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις απο τους Γερμανους» και στο «φέρτε πίσω τα Ελγίνεια» .. αν μαζέψεις 1.000.000 like κάνεις τη διαφορά……έλεος!!!!!!!!
  Ο ίδιος που θα κάνει like μπορεί να σε πει και «ψευτοεπαναστάτη» επειδή κατέβηκες στο Σύνταγμα,καταλαβαίνεις που το πάνε?
  Δυστυχώς Silent φίλε μου τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ επιστρατεύουν με τον πιο φασιστικό τρόπο τους διαδικτυακούς οπαδους τους μέσω FB ή blogs για να βρίζουν χυδαία κι προκλητικά όσους τολμούν να έχουν αντίθετη γνώμη.
  Ήμουν μάρτυρας μιας τέτοιας επίθεσης σήμερα.
  Έισέπραξα τεράστια απογοήτευση απο έναν πρώην φίλο που απο τότε που μπλέχτηκε με ισχυρό όμιλο ΜΜΕ έχει γίνει ο ορισμός του δεκανικιού των μεγαλοδημοσιογράφων με πολλούς απο τους οποίους κάνει και παρέα ενώ πριν λίγα χρόνια απο άλλο μικρόφωνο τους τα ‘χωνε.
  Άφησα ένα υποννούμενο γι’αυτόν απο τη σελίδα μου και μια υστερική «φίλη» του μου τα έχωσε.
  Μας καταλαβαίνουν οι Γάλλοι,οι Ιταλοί ,εσχάτως οι Αμερικανοι αλλα υπάρχουν γαμώτω Έλληνες που ακόμα να βάλουν μπροστά το νιονιο τους.
  Καλό βραδυ.

 13. 18 Φεβρουαρίου, 2012 7:35 μμ

  συμφωνώ με Krot…
  o κόσμος σηκώθηκε από τον καναπέ κι αρπάζει πληκτρολόγια…
  δε με ενδιαφέρει η λύπη και ο οίκτος κανενός…
  εξάλλου είμαστε έθνος ανάδελφο!

 14. 20 Φεβρουαρίου, 2012 2:00 μμ

  @moodytimes καλημέρα! Αυτές οι απόψεις (περί μετανάστευσης-παραίτησης και περί όπλων) είναι αυτές που κυριαρχούν. Το σιχαίνομαι αυτό το πράγμα, προτιμώ να έχω για συνομιλητή μου κάποιον φανατικό μνημονιακό παρά κάποιον που όλο αυτόν τον καιρό που χαλάει ο κόσμος μένει άπραγος και από τον καναπέ του ψιλοφιλοσοφεί και όλα του βρωμάνε. Είναι ο ίδιος που θα σου κάνει κήρυγμα εναντίον των μεταναστών που καταστρέφουν την πατρίδα του, την οποία όμως ουδέποτε σκέφτηκε να υπερασπιστεί τώρα που βρίσκεται σε απειλή. Τουτέστιν, καμία εμπιστοσύνη δεν έχω στους συμπολίτες μου, μόνο αηδία για την πλειοψηφία τους. Κι επίσης τεράστια αηδία για όλον αυτόν τον συρφετό πολιτικών/δημοσιογράφων/διαπλεκόμενων που οδήγησαν τα πράγματα μέχρι εδώ και τώρα προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω πηδώντας από το καράβι σαν τους ποντικούς. Αν είναι να σωθεί η Ελλάδα χωρίς να εξαφανιστούν δια παντός από τη ζωή μας αυτοί, τότε ποτέ να μην σωθεί…

  @katabran εγώ διαφωνώ μαζί σας. από τους υπόλοιπους λαούς δεν ζητάμε τον οίκτο και τη λύπη, αλλά την αλληλεγγύη. Την προσφέρουμε κι εμείς στα δύσκολα, θυμήσου τον πόλεμο στη Σερβία, θυμήσου την εισβολή στο Ιράκ, σε τόσα διεθνιστικά κινήματα ήμασταν εκεί, όχι γιατί λυπόμασταν αλλά για να φωνάξουμε ότι οι λαοί είναι πάνω από το κεφάλαιο, πάνω από τα συμφέροντα των πολυεθνικών, και όταν απειλείται ένας λαός είναι υποχρέωση μας να στεκόμαστε δίπλα του εμείς οι πολίτες, διαφορετικά η περιστολή των ελευθεριών θα γίνει ένα μεγάλο ντόμινο που θα μας πάρει όλους και θα μας σηκώσει…

 15. 21 Φεβρουαρίου, 2012 5:40 μμ

  δε διαφωνώ μαζί σου Silent…
  η αλληλεγγύη που δείχνει κανείς στις φυσικές καταστροφές διαφέρει από αυτή που μιλάμε…
  μίλησα έτσι επειδή νομίζω πως αν δει ο καθένας μας που ευθύνεται ο ίδιος σε όλο αυτό το κακό και αλλάξει τακτικές και νοοτροπία δε θα χρειαστούν χάπενγκς με συρτάκι και φάλτσα τραγουδάκια από ξένους…
  και το ότι θελήσαμε να γίνουμε σαν εκείνους, μας έφερε ως εδώ…
  μη νομίσεις πως δεν υποστηρίζω την αλληλεγγύη, αλλά προτιμώ αυτή λόγου χάρη του ιταλού δήμαρχου…
  σου ξαναλέω, δε διαφωνούμε…

  • 22 Φεβρουαρίου, 2012 4:42 μμ

   @katabran κοιτούσα σήμερα για αρκετή ώρα αυτή τη σελίδα με κόμικς και ήταν ένα μεγάλο χαστούκι. Πέρα από την προφανή υπενθύμιση ότι ο πλανήτης είναι ένα καζάνι που βράζει ήρθε ξανά και η επιβεβαίωση ότι οι λαοί πρέπει να αλληλο-υποστηρίζονται γιατί ο εχθρός είναι ένας και απλά μετακομίζει κατά καιρούς. Η περίπτωση της Ελλάδας είναι το θλιβερό παράδειγμα ότι βάσανα των άλλων μπορεί να γίνουν και δικά μας βάσανα από τη μια μέρα στην άλλη…

 16. 22 Φεβρουαρίου, 2012 6:05 μμ

  ενδιαφέρουσα η σελίδα …
  ξέρεις ποιο ε΄ναι το θέμα όμως, η υπεράσπιση του δικαίου… έτσι κι αλλιώς…
  όχι κατά περίσταση… όχι μόνον δηλαδή όταν νιώσουμε τη χιονοστιβάδα…
  αυτή ας πούμε είναι η «ένστασή» μου…

  • 26 Φεβρουαρίου, 2012 6:18 μμ

   δίκιο έχεις! αν η αγανάκτηση σου στρέφεται αποκλειστικά στα κεκτημένα που χάνεις και δεν αντιδράς συνολικά στο σύστημα που δημιουργεί φλεγμονές είσαι απέναντι μου-για την ώρα, γιατί η φτώχεια μερικές φορές γεννά και τη συνειδητοποίηση..ας περιμένουμε…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: