Skip to content

Σταματάμε το καράβι για τη Λέρο

14 Φεβρουαρίου, 2012

 

Η εγκληματική και καταστροφική μνημονιακή πολιτική οδηγεί την ψυχική υγεία στην Ελλάδα δεκαετίες πίσω με ολέθριες συνέπειες για τους χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και τη ολοκληρωτική αποδόμηση του οράματος της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Έπειτα από πολυετείς αγώνες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τις συνθήκες θεραπείας των ψυχικά πασχόντων, ο δρόμος της επιστροφής στη Λέρο και στα υπόλοιπα ψυχιατρεία-κολαστήρια ανθρώπινων ζωών είναι πάλι ανοιχτός και χρειάζεται η βοήθεια και η συμπαράσταση όλων μας ώστε να αποτραπεί ένα τεράστιο έγκλημα. Οι εργαζόμενοι και απολυμένοι της Ψυχικής Υγείας και της Ειδικής Αγωγής έχουν καταλάβει εδώ και πέντε μέρες το Υπουργείο Υγείας και καλούν σε συμπαράσταση όλους τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας.

Το κείμενο που μοιράστηκε στην κατάληψη:

Κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης στο Υπουργείο Υγείας, εμείς, οι εργαζόμενοι στους φορείς ψυχικής υγείας και στην ειδική αγωγή αποφασίσαμε την κατάληψη στο υπουργείο έως αύριο το πρωί στις 10:00. Διαμαρτυρόμαστε με συνεχιζόμενο αγώνα ενάντια στις πολιτικές διάλυσης της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής, και αντιστεκόμαστε στη φτωχοποίηση της κοινωνίας που επιχειρείται από την Κυβέρνηση του Μνημονίου και τους δανειστές της. Συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους απολυμένους και λήπτες υπηρεσιών στην κατάληψη του Υπουργείου αύριο στις 10:00 το πρωί για να αποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων μας. Διεκδικούμε:

 

-Άμεση χρηματοδότηση των δομών για την κάλυψη των αναγκών που τρέχουν (μισθοδοσία, ΙΚΑ, λειτουργικά, κλπ).

-Να παρθεί πίσω η απόφαση μείωσης του προϋπολογισμού κατά 55% (40 αντί 85εκ.) για το 2012 που σημαίνει ουσιαστικά κατάρρευση των υπηρεσιών και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.

-Απρόσκοπτη τακτική χρηματοδότηση της Ψυχικής Υγείας και της Ειδικής Αγωγής από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Όχι σε απολύσεις, συγχωνεύσεις, ελαστικοποίηση/εντατικοποίηση της δουλειάς και μειώσεις μισθών που εκ των πραγμάτων οδηγούν σε συρρίκνωση των υπηρεσιών και οριστική υποβάθμιση της ποιότητάς τους.

-Συνολικός σχεδιασμός για μια Ψυχική Υγεία δημόσια και δωρεάν που να καλύπτει τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας για στήριξη και βοήθεια. Μόνο με τη συμμετοχή και εργαζομένων και ληπτών μέσα από τις δικές μας διαδικασίες μπορούν να προκύψουν προτάσεις για ουσιαστική λύση των προβλημάτων.

-Καθορισμός κοινού θεσμικού πλαισίου για την Ειδική Αγωγή.

-Να μην πειραχτούν συντάξεις και επιδόματα ασθενών για να καλυφθούν πάγιες λειτουργικές ανάγκες των δομών.

-Να επαναπροσληφθούν όσοι έχουν απολυθεί, γιατί κανένας δεν περισσεύει.

 

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους που πληττόμαστε από τις μνημονιακές πολιτικές εξαθλίωσης και διάλυσης του κοινωνικού ιστού να στηρίξουν έμπρακτα την κατάληψή μας και να προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις στους χώρους τους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στο χώρο μας και μια μοναδική ευκαιρία να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις μας με αφετηρία και σημείο αναφοράς την κατάληψη αυτή!

 

Όλοι μαζί μπορούμε, η κατάληψη χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας!

Εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία και στην Ειδική Αγωγή

      

Διαβάστε ακόμα:

Τι προηγήθηκε της κατάληψης, από το blog psi-action.blogspot.com

Την επίσημη σελίδα του συντονιστικού της κατάληψης

Τη σελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ-ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

2 Σχόλια leave one →
  1. 14 Φεβρουαρίου, 2012 1:00 πμ

    διασπείρω

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: