Skip to content

Εθνική Ελλάδος

24 Ιουνίου, 2011

Εθνική Ενότητα, Εθνική Ασφάλεια, Εθνική Ελλάδος, Εθνική Άμυνα, Εθνική Ομοψυχία, Εθνική Κυβέρνηση, Εθνική Θυσία,  Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, Εθνική Ταυτότητα, Εθνική Υπερηφάνεια, Εθνική Σημαία, Εθνική Τράπεζα, Εθνικά Τάγματα Ασφαλείας, Εθνική Πολιτοφυλακή, Εθνική Επιτροπή, Εθνικός Ελληνικός Στρατός, Εθνική Οργάνωση Νεολαίας, Εθνικός Αγροτικός Σύνδεσμος Αντικομμουνιστικής Δράσεως, Εθνικοσοσιαλιστική Οργάνωσις, Εθνικοσοσιαλιστική Φρουρά Ελλάδος, Εθνικοί Ήρωες, Εθνικά Σύμβολα, Εθνική Αντίσταση, Οργάνωσις Εθνικών Δυνάμεων Ελλάδος, Εθνική Ένωσις Ελλάδος, Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας, Εθνική Στρατηγική, Εθνικό Συμφέρον, Εθνική Δράση, Εθνικά Σύνορα, Εθνικός Στρατός, Εθνικό Οδικό Δίκτυο, Εθνικός Κήπος, Οργάνωσις Εθνικών Δυνάμεων Ελλάδος,  Εθνικός Ύμνος, Εθνική Επέτειος, Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας, Εθνική Κυριαρχία, Εθνική Προδοσία, Εθνική Συμφορά, Εθνική Σοσιαλιστική Πατριωτική Οργάνωσις, Οργάνωσις Εθνικών Δυνάμεων Ελλάδος, Εθνική Πατριωτική Παιδεία, Πατριωτικό Μέτωπο, Πατριωτική Αναγέννηση, Πατριωτικό Ζήτημα, Πατριωτική Συσπείρωση, Πατριωτικό Καθήκον, Πατριωτικό Κεφάλαιο, Πατριωτικό Διάγγελμα, Πατριωτικό Στοίχημα, Πατριωτική Ισχύς, Πατριωτικά Τραγούδια, Πατριωτικό Κίνημα, Πατριωτική Πρωτοβουλία, Πατριωτικό DNA, Πατριωτικό Τόξο, Πατριωτική Εγρήγορση, Πατριωτικός Νόμος, Πατριωτικό Κάλεσμα, Πατριωτικός Λόγος, Πατριωτική Δράση, Πατριωτική Στάση, Πατριωτική Ηθική, Πατριωτικό Ποίημα, Πατριωτικό Μήνυμα, Πατριωτικό Ίδρυμα, Πατριωτική Συμμαχία, Πατριωτική Νομιμότητα, Πατριωτική Εκδήλωση, Πατριωτικός Αγώνας, Πατριωτική Ενημέρωση, Πατριωτικός Συμβιβασμός, Πατριωτικές Οργανώσεις, Πατριωτική Ευθύνη, Πατριωτικός Σύλλογος, Πατριωτική Πληροφόρηση, Πατριωτική Έκκληση, Πατριωτικός Παρεμβατισμός, Πατριωτικός Στρατός, Πατριωτικός Ύμνος, Πατριωτικός Πόλεμος, Πατριωτική Δύναμη, Πατριωτική Εκπομπή, Πατριωτική Οργάνωσις Κεφαλληνίας, Πατριωτική Αντικομμουνιστική Ταξιαρχία,   Πατριωτικό Συμβόλαιο, Πατριωτικό Συναίσθημα, Πατριωτικό Περιεχόμενο, Πατριωτική Ενότητα, Πατριωτική Αφύπνιση, Πατριωτικό Διάνυσμα, Πατριωτική Συναίνεση, Πατριωτική Λύση.

*πατρίδα μου γλυκιά
12 Σχόλια leave one →
 1. 24 Ιουνίου, 2011 1:03 μμ

  R e s p e c t !!!

 2. 24 Ιουνίου, 2011 1:21 μμ

  Εγώ δεν τα καταλαβαίνω όλα αυτά τα ρεσπέκτια. Πάντως μερικές φορές φτιάχνεις υπέροχα σκίτσα της εθνικής μας παράνοιας

 3. 24 Ιουνίου, 2011 1:32 μμ

  Και εθνική μοναξιά…

 4. 24 Ιουνίου, 2011 4:10 μμ

  @Ρενάτα, Γιώργο, παρακολουθώντας προχθές τη συζήτηση στη βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στο γιο της Μαργαρίτας και υποφέροντας οριακά τα λογίδρια που έπεφταν αδίστακτα σαν βόμβες ουρανίου, δεν μπορούσα παρά να σκεφτώ ότι και οι περισσότερες δοσιλογικές οργνώσεις στην κατοχή περιλάμβαναν στα ονόματα τους τις λέξεις «εθνικό» και «πατριωτικό». Υπήρχε κι ένα ποίημα σε αυτή την ανάρτηση, που το έκοψε η λογοκρισία τελευταία στιγμή, σε στίχους του μεγάλου, καθώς μαθαίνουμε αυτές τις μέρες, πολιτικού και πρώην πρωθυπουργού Μεταξά:

  Στην γλυκειά μας την Πατρίδα
  την τρανή κι ηρωική
  σ’ είσαι πάντοτε η ελπίδα Νεολαία Ελληνική.

  Την ολόθερμη ψυχή σου
  εθνική φωτίζει αυγή
  κι ο Μεγάλος Κυβερνήτης πάντα εμπρός θα σ’ οδηγεί.

  Εμπρός για μιαν Ελλάδα νέα,
  εμπρός, μ’ ελληνική καρδιά,
  εμπρός, περήφανα, γενναία,
  ναι, της Ελλάδος τα παιδιά.

  Εμπρός, η δόξα η παληά μας
  να ξαναζήση είναι καιρός
  με τον μεγάλο Βασιληά μας,
  εμπρός, πάντοτε εμπρός!

  @Φαούδι, αυτή η μοναξιά είναι ανυπόφορη γιατί είναι αποτέλεσμα φριχτών χειρουργικών επεμβάσεων σε ανθρώπινους εγκεφάλους. Χάρηκα που σε είδα 🙂

 5. 24 Ιουνίου, 2011 10:12 μμ

  Αν δεν εκνευριστεί πολύ ο Γιώργος να πω κι εγώ ένα ρισπέκτ μια που και στην εθνική μοναξιά το φαούδι με πρόλαβε;

 6. 25 Ιουνίου, 2011 12:32 μμ

  ο πατριώτης δεν είναι γεννημένος για να βαστάει πραχτικά της ίδιας του της δίκης
  μήτε και για να καρτερεί την υποδιαστολή που μεταβάλλει τις στύσεις του έθνους του…
  ο πατριώτης εφτιάχτηκε για μέθη και για θαύματα, γαρδένιες και γαρούφαλλα, σουραύλια και πουλιά,
  κουφώματα κι ελάσματα, ξεροψημένα αντίδωρα, καμπαναριά, βελάσματα, στοιχήματα κι αιτήματα,
  χαρούπισ κσι κτερίσματα, φραγγέλια και … φιλιά!

  ανόητη ερώτηση:γιατί όταν βγαίνω έξω από την πόρτα της αυλής μου νιώθω να με μισεί η πατρίς και λέω να την αρνηθώ τρις;

 7. 25 Ιουνίου, 2011 4:09 μμ

  @Τσαλαπετεινέ άσε τα ρησπέκτια γιατί αν σου πω τι κόσμο έφερε από ΄δω αυτή η ανάρτηση θα τρομάξεις. Μη στοχοποιηθείτε κι όλας, κρίμα είναι 🙂

  @Katabran με την άδεια σου θέλω να το ελευθερώσω το μήνυμα σου έξω απ΄το κουτάκι, θέλω να το διαβάσουν κι άλλοι. μπορώ;

 8. 25 Ιουνίου, 2011 4:32 μμ

  Διάβαζα μόλις την ομιλία της Ηρούς Διώτη του ΣΥΡΙΖΑ στην προχθεσινή συζήτηση στη βουλή περί ψήφου εμπιστοσύνης και βρίσκω ότι είναι στο πνεύμα της ανάρτησης. Την παραθέτω αυτούσια και όποιος θέλει ας μπει στον κόπο να τη διαβάσει, έχει μεγάλο ενδιαφέρον:

  Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

  Δεν είμαι η μόνη άναυδη εδώ μέσα, με το επίπεδο που διεξάγεται πολλές φορές η συζήτηση στο κοινοβούλιο, πράγμα που επαναλήφθηκε άλλη μια φορά την Κυριακή με τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καρατζαφέρη αλλά και χτες και σήμερα από διάφορους, κυβερνητικούς και μη, βουλευτές. Θέατρο κακής ποιότητας θα το χαρακτήριζα, ανεπίτρεπτο όμως για τις συγκεκριμένες στιγμές. Είπε ο κ. Πρωθυπουργός ότι τα αίτια των προβλημάτων μας είναι βαθύτερα και έχουν ιδεολογικό χαρακτήρα και τα γνωρίζει. Έτσι μας είπε. Τι γνωρίζει λοιπόν; Ότι, διαβάζω τα λόγια σας: «η βάση του προβλήματος είναι η ανισότητα στην κοινωνία μας, ανισότητα, άνιση δηλαδή διαχείριση του πλούτου, άνιση κατανομή εξουσίας, άνιση κατανομή βαρών και καρπών της ανάπτυξης, άνιση, κακή, ιδιοτελή διαχείριση του δημόσιου πλούτου». . Άρα ξέρετε και πώς να λύσετε το πρόβλημα. Έτσι δεν είναι; Πάρτε τα χρήματα από τους πλούσιους, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες, και δώστε τα στους φτωχούς που παράγουν τον πλούτο για να τον παίρνουν άλλοι. Από το κεφάλαιο στην εργασία, αν θέλετε αλλιώς. Και μην έρχεστε με τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα να διαιωνίσετε την αδικία που εσείς δήθεν διαπιστώνετε. Φυσικά και δεν έχετε τέτοιο σκοπό γιατί ο ρόλος σας είναι να διαφυλάξετε αυτή την άνιση κατανομή του πλούτου και την ιδιοτελή διαχείριση του δημόσιου πλούτου και την ανισότητα στην κοινωνία. Και είστε αποφασισμένοι να το κάνετε με κάθε τρόπο.

  Τις τελευταίες μέρες κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μέσα στην απόλυτη κρίση και την απόλυτη επίθεση στους εργαζόμενους και την κοινωνία είχαμε ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα από τη μια, και μια απόπειρα εμπαιγμού, από την άλλη.

  Το αισιόδοξο μήνυμα είναι η συμμετοχή της κοινωνίας, ενσώματης, σε πλατείες και δρόμους ενάντια σε όλα αυτά τα σχέδια και μέτρα της Κυβέρνησης και των συμμάχων της. Συμμετοχή που ανατρέπει μια γενικότερη καθεστηκυία τάξη, αυτή της απάθειας, της ιδιώτευσης, της αυταπάτης για προσωπική ανέλιξη, του νεοφιλελευθερισμού δηλαδή, συμμετοχή που αποφάσισε επίσης ότι σας δίνει ψήφο μη εμπιστοσύνης. Η κυβέρνηση βέβαια περί άλλα τυρβάζει.

  Τυρβάζει για το πώς θα συνεχίσει στερώντας το εισόδημα των εργαζόμενων ανθρώπων, δημιουργώντας στρατιές ανέργων, και λεηλατώντας το δημόσιο πλούτο και τη δημόσια περιουσία μʼ έναν τρόπο σαν να μοιράζει το εξʼ αδιαιρέτου χωράφι του παππού της.

  Σʼ όλα αυτά βεβαίως προστίθεται η “αποκάλυψη”, που όλοι γνωρίζαμε, ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να κυβερνήσει, δεν έχει κανένα πρόβλημα με το μνημόνιο και την πολιτική αυτή.

  Επιπλέον, το μόνο που έχουν να πουν αυτοί που δεν έχουν πολιτική, είναι να κατασκευάζουν ενόχους για να ρίξουν κάπου τα βάρη, για να μην τα ρίξουν εκεί που πρέπει. Γιʼ αυτό και ο κ. Καρατζαφέρης συνεχώς μας λέει για τους κακούς μετανάστες που φταίνε. Και για το έθνος που πρέπει να βαδίσει μαζί με κυβέρνηση εθνικής ενότητας, για να περάσει το μνημόνιο βεβαίως. Και όλοι τους πλειοδοτούν σε πατριωτισμό.

  Πρώτο πράγμα που όλοι και όλες ξέρουμε είναι ποιοι υπερασπίστηκαν αυτό τον τόπο, όταν κάποτε χρειάστηκε. Ιστορία ξέρουμε, άρα στο κενό πέφτουν οι πλειοδοσίες.

  Δεύτερο πράγμα είναι όλη αυτή η φιλολογία περί εθνικής συναίνεσης, εθνικής κυβέρνησης, έθνους κλπ. Σε αυτό απαντάμε ότι δεν υπάρχει καμιά συναίνεση στην πολιτική αυτή, ούτε εθνική ούτε άλλη, και επίσης να πούμε το αυτονόητο: ότι στο έθνος, δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες, ούτε τα ίδια συμφέροντα αγαπητοί κύριοι και κυρίες. Στο έθνος αυτό, άλλοι κατασπατάλησαν το δημόσιο πλούτο για ιδία ωφέλεια και άλλοι καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό. Στο έθνος αυτό άλλοι έχουν συμφέροντα κερδοφορίας από την διάλυση των εργασιακών σχέσεων που φέρνει το μνημόνιο, και άλλοι είναι αυτοί που το υφίστανται. Άλλα τα συμφέροντα των εχόντων, άλλα των εργαζομένων. Άλλα αυτής της κυβέρνησης, άλλα της κοινωνίας. Τι να κάνουμε, κκ. συνάδελφοι; Και, αγαπητοί κύριοι Υπουργοί, θα ήμασταν ανάξιοι των καιρών και του ρόλου της αριστεράς, και θα ήταν για πέταμα οι αξίες μας και η αξιοπρέπειά μας, αν εσείς μας θεωρούσατε ελπιδοφόρους. Γιατί αυτό θα σήμαινε συναίνεση με την πολιτική σας και μια κάποια ομοιότητα μεταξύ μας, πράγμα που θα απευχόμουν έντονα. Όσο και να γίνεστε φαιδροί, η απελπισία σας είναι κατανοητή και γιʼ αυτό νιώθουμε μια κάποια συμπάθεια. Τα περί Ναζί και Χίτλερ και τις ιστορίες που μας είπατε, τσάμπα είναι εξάλλου, σας τα αντιγυρίζουμε. Ο κόσμος γελάει που σας ακούει. Και με τις ομιλίες σας αποδείξατε πόσο καλοί μαθητές του Γκεμπελισμού είστε.

  Η απόπειρα εμπαιγμού, αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες, για την οποία σας μίλησα πριν, είναι ο ανασχηματισμός και ότι προηγήθηκε.

  Η, ας πούμε, καινούργια κυβέρνηση παραμένει μια κυβέρνηση βαθιά μνημονιακή και βαθιά νεοφιλελεύθερη.

  Για τους μόνους που έχει μια σημασία ο ανασχηματισμός είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και τα εσωκομματικά παιχνίδια που δεν θα ενδιέφεραν κανένα αν δεν είχαν στοιχίσει τόσα και τόσα σε αυτόν τον τόπο, όπου το πράσινο σύστημα εξουσίας, με εναλλαγές με το μπλε, λεηλάτησε τη χώρα και την κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια, και τώρα δανείζεται για να πληρώσει τα χρέη του και στέλνει το λογαριασμό στο σπίτι του κάθε έλληνα πολίτη.

  Το άμεσο σχέδιο της ληστείας λέγεται μεσοπρόθεσμο και σημαίνει κι άλλα μέτρα, αποκρατικοποιήσεις, ξεπούλημα, πτώχευση για την κοινωνία. Σημαίνει μια χώρα διαλυμένη και καθημαγμένη σε πολύ λίγο καιρό από τώρα, αν η κυβέρνηση το θέσει σε εφαρμογή. Εμείς λέμε στην «καινούργια» κυβέρνηση, ότι δεν θα το θέσετε σε εφαρμογή, ακόμα και αν το ψηφίσετε, διότι αυτή η κοινωνία δεν είναι αυτόχειρας.

  Εσείς κύριοι συνάδελφοι της κυβέρνησης, συνεχίστε την πορεία σας ερήμην της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού, και ποιος ξέρει, ίσως να γίνει το θαύμα και να αποδειχτεί πως αν σε μια χώρα που κανείς δεν σας θέλει με αυτήν την πολιτική, εσείς θα μπορείτε να μείνετε.

  Κάποιες λεπτομέρειες βέβαια αυτού του ανασχηματισμού έχουν τη σημασία τους, γιατί δείχνουν ακόμα περισσότερο την σκλήρυνση της νεοφιλελεύθερης γραμμής σε όλα τα επίπεδα, και ταυτόχρονα αποκαλύπτουν άλλη μια απάτη. Η απάτη είναι η πράσινη ανάπτυξη, μια από τις σημαίες της κυβέρνησης. Εδώ είναι αυτό που λέμε ουδέν σχόλιο, κυρίες και κύριοι για την επιλογή του Υπουργού Περιβάλλοντος. Η κ. Μπιρμπίλη προσπάθησε σε κάποια πράγματα, δεν μπόρεσε στα περισσότερα διότι άλλα ήθελε πραγματικά η κυβέρνηση, και τώρα μπαίνει οριστικό τέλος στην λεγόμενη πράσινη πολιτική, που βεβαίως από την αρχή δεν ήταν επιλογή.

  Εν κατακλείδι δεν χρειάζεται να ειπωθεί ότι από την αριστερά ΔΕΝ παίρνετε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά αν κάνετε τον κόπο να κοιτάξετε έξω θα καταλάβετε ότι δεν παίρνετε ούτε από την κοινωνία. Θα σας προτείναμε λοιπόν να προσφύγετε στο λαό και να τον αφήσετε να αποφασίσει. Οι μεγάλες αλλαγές γίνονται όταν η κοινωνία και ο κόσμος το αποφασίσει, και νομίζουμε πως είναι σε καλό δρόμο.

  Οι ποιητές μπορεί να έχουν σωπάσει, αγαπητοί συνάδελφοι, σʼ αυτούς τους περίεργους καιρούς αλλά κάποτε μιλούσαν…:

  Ο Ελύτης στο Προφητικόν έλεγε:

  «Εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις; -Βλέπω τα πελέκια στον αέρα σκίζοντας προτομές Αυτοκρατόρων και Στρατηγών».

  Σας ευχαριστώ.

 9. 26 Ιουνίου, 2011 7:43 μμ

  Και η δική μου συνεισφορά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: