Skip to content

Τρούμπα: μια παραβολή

5 Ιουνίου, 2011

         

«Δεν γνωρίζουμε ταμπού και περιορισμούς καθ’ οιανδήποτε χρονική στιγμή με τα κορίτσια της Τρούμπας, αρκεί εμείς να είμαστε γενναιόδωροι κι αυτά μας χαρίζουν όμορφες στιγμές γεμάτες πάθος και ηδονή», παραδέχονται οι Αμερικανοί πρέσβεις σε σειρά απόρρητων τηλεγραφημάτων που διέρρευσαν στο Wikileaks, «αφού οι μαντάμες της περιοχής παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση στους πεζοναύτες μας γιατί συμφωνούν ότι η ανακούφιση τους είναι σημαντικότερη από οποιαδήποτε διαφωνία στα πολιτικά ζητήματα». Μάλιστα, το να κάνεις τα κορίτσια της Τρούμπας να πουν «ναι» σε δύσκολες και εξεζητημένες στάσεις δεν είναι δύσκολο, αρκεί ένα καλό κανάκεμα και θα έχεις ό,τι θες. Ωστόσο, οι πρέσβεις συμπληρώνουν ότι «τα κορίτσια είναι μεν επιρρεπή στην κολακεία, προσβάλλονται όμως εύκολα», γι’ αυτό για να γαμήσεις με την ησυχία σου απαιτείται πρώτα η καλή συνεργασία με τις μαντάμες της περιοχής.

 

Την περίοδο πάντως της επιδρομής των Αμερικανών στο Ιράκ το 2007 οι μαντάμες δήλωσαν πρόθυμες να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στο ξεκαύλωμα των πεζοναυτών. Από την αρχή μάλιστα του πολέμου «η Τρούμπα παρείχε εκτεταμένες σεξουαλικές υπηρεσίες  στους ναύτες και τους αεροπόρους, όπως τσιμπούκια, πισοκωλητά, παρτούζες και κάθε δυνατή στάση». Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που η Τρούμπα αναλαμβάνει το δύσκολο και συνάμα θεάρεστο έργο να ανεβάσει την τεστοστερόνη των μισθοφόρων πριν την έξοδο στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Λόγω στρατηγικής της θέσης η Τρούμπα ήταν πάντα ιδιαίτερα σημαντική για τους αμερικανούς ψωλαράδες που έκαναν ακόµη και «κορτάρισμα» στις ασχημούτσικες μαντάμες προκειμένου να αφήνουν τα κορίτσια τους ελεύθερα για σεξουαλικά παιχνίδια μαζί τους.

 

Οι αμερικανικές αρχές παραδέχονται ότι παλιότερα οι φαντάροι τους δεν μπορούσαν να γαμήσουν εύκολα, από το 2007 όμως άρχισαν να αλλάζουν τα ήθη και να απελευθερώνεται η τοπική κοινωνία. Ο αμερικανός πρεσβευτής μάλιστα περιγράφει τη συνάντησή του στην Τρούμπα µε τη νέα μαντάμα ως μια «θάλασσα αλλαγής», καθώς – όπως σημειώνει– τα κορίτσια στις μέρες μας είναι πολύ πιο απελευθερωμένα και αφυπνισμένα σεξουαλικά σε σχέση με τα παλιά χρόνια που ήταν κάπως «παγωμένα» όταν τα γαμούσες. Στη συνάντηση του πρέσβη με τη μαντάμα της Τρούμπας η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο πως τα νεότερα κορίτσια της περιοχής θα εκπαιδεύονται εγκαίρως ώστε να ενδίδουν αβίαστα και αβασάνιστα στις ορέξεις των πεζοναυτών: «Τέτοιες συζητήσεις σε άλλο πλαίσιο θα ήταν απίθανες», σημειώνει ο πρέσβης, «στην περίπτωση όμως της Τρούμπας εκπροσωπούν ριζική αλλαγή από την κατάσταση που είχε επικρατήσει για αρκετά χρόνια».

 

Η μαντάμα μάλιστα αναφέρει στον πρέσβη ότι μια από τις βασικές προτεραιότητές της είναι η ενίσχυση του σεξοτουρισμού στην Τρούμπα, ώστε τα κορίτσια να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Κάτι τέτοιο «δεν θα έχει µόνο πολιτικά οφέλη», σημειώνει η μαντάμα, «αλλά θα αλλάξει συνολικά το χάρτη του παγκόσμιου σεξοτουρισμού, στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε την Ταϊλάνδη με κάθε μέσο. Δουλειά μου δεν είναι η εξωτερική πολιτική, αλλά η σεξουαλική ευημερία της Τρούμπας».

 

Τον Ιούλιο μάλιστα του 2007, σε νέα συνάντηση της μαντάμας µε τους αμερικανούς, τους πιέζει για περισσότερες επισκέψεις αμερικανικών πλοίων στην Τρούμπα, αφού τα κορίτσια περιμένουν με αγωνία στο λιμάνι και όταν ανοίγουν οι μπουκαπόρτες γίνεται η ανάσταση της πουτάνας. Τα κορίτσια σήμερα μαθαίνουν και ξένες γλώσσες για να μιλάνε πρόστυχα στη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι φαντάροι και κατανοούν πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στο ξεκαύλωμα τους, ώστε να είναι κατόπιν έτοιμοι να γαμήσουν και τον υπόλοιπο κόσμο. Ο πρέσβης επιβεβαιώνει: «Προηγουμένως τρέμαμε να τηλεφωνήσουμε στις μαντάμες της Τρούμπας, τώρα όμως όλες καλωσορίζουν τους ψωλαράδες μας, γι’ αυτό ενθαρρύνουμε τους φαντάρους να εκμεταλλευθούν αυτή την όμορφη ατμόσφαιρα».

 

Σημαντική συνεισφορά που δεν θα πρέπει να παραβλέπεται είναι οι αμερικανικές διευκολύνσεις στην Τρούμπα το 2008, χρονιά με μεγάλες καύλες για τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Σε απόρρητο τηλεγράφημα, ο αμερικανός πρέσβης σημειώνει ότι, ενώ άλλες γειτονιές, όπως η Τουρκία, αρνήθηκαν να επιτρέψουν στους συμμάχους των ΗΠΑ να γαμήσουν με την ησυχία τους, η αμερικανική πολεμική αεροπορία μετέφερε τους φαντάρους της από το Ιντσιρλίκ στην Τρούμπα, όπου τα εκεί κορίτσια βοήθησαν στην ανακούφιση τους. «Η Τρούμπα μας κάνει περισσότερα από 24.000 τσιμπούκια τον χρόνο» γράφει, μεταξύ άλλων, ο αμερικανός πρεσβευτής. «Το τοπικό συμβούλιο μάλιστα της Τρούμπας μας περιμένει με ανοιχτά τα σκέλια, αν και δεν θέλει να το διαφημίζει για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους…»

  

Υ.Γ. 1 Η παραβολή βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία εθνικής προδοσίας και συνεισφοράς στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Τα αυθεντικά τηλεγραφήματα από το Wikileaks εδώ.

            

Υ.Γ. 2 Ζητώ συγγνώμη από τα κορίτσια της Τρούμπας που τα χρησιμοποίησα στην ιστορία μου. Τα σέβομαι και τα αγαπώ, σε αντίθεση με τους πολιτευτάδες της χώρας μου.

8 Σχόλια leave one →
 1. 5 Ιουνίου, 2011 9:48 μμ

  ειδήσεις από τα χεράκια σου, που λέει κι η niemands?

 2. 6 Ιουνίου, 2011 11:17 πμ

  …ή αλλιώς ειδήσεις που πέρασαν εντελώς απαρατηρητες ενώ θα έπρεπε να έχει χαλάσει ο κόσμος-είμαστε όμως κι εμείς…

 3. 6 Ιουνίου, 2011 12:14 μμ

  Εντάξει κορίτσια, ψυχραιμία και το βγάλαμε το μεροκάματο και σήμερα!

 4. αγκνιρα permalink
  7 Ιουνίου, 2011 8:33 πμ

  Καλημέρα σάιλεντ! Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λές, αλλά μήπως θάταν καλύτερα νάχες πάρει άλλο παράδειγμα για την παραβολή σου; Γιατί το θέμα αυτό σερβίρεται από την φύση του κάπως γλαφυρά και σε κάνει άθελά σου λίγο να χαμογελάς, αλλά η πορνεία (που συχνά συνδέεται με δουλεμπόρειο και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων) δεν είναι καθόλου για γέλια, κατά την γνώμη μου τουλάχιστον. Ή μήπως στην Ελλάδα δεν γίνονται αυτά;

 5. 8 Ιουνίου, 2011 8:14 μμ

  συνέχεια οι άλλοι πηδάνε, οι συνηθισμένοι, εμείς ποτέ!
  τουλάχιστον αν ήμασταν όλες οι πουτάνες ενωμένες μπορεί και να κερδίζαμε έναν καλύτερο νταβατζή, τουλάχιστον αυτό Silent!

 6. 8 Ιουνίου, 2011 11:05 μμ

  Aγκνίρα και Σάιλεντ, εγώ πάντως καθόλου δε γέλασα. Τα κλαματα μου ήρθε να βάλω.

 7. 8 Ιουνίου, 2011 11:25 μμ

  Συγγνώμη για την αργοπορία μου αλλά αυτές τις μέρες το μυαλό μου είναι αλλού. Σκοπός της ανάρτησης μου ήταν να προκαλέσω, πιστεύοντας ότι στην κατάσταση που έχουν φτάσει τα πράγματα στη χώρα και την πόλη μου ίσως το θυμικό μπορέσει να κινητοποιήσει περισσότερο από τις συζητήσεις πάνω στη λογική. Τις πουτάνες τις χρησιμοποιώ μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Μεταφορικά γιατί οι κάτοικοι αυτής της πόλης κρέμονται πια στα λιμάνια και περιμένουν τον 6ο στόλο και μετά μαζεύονται στα τοπικά μέσα και μετρούν δημόσια τι άφησαν κάθε μέρα οι μισθοφόροι. Δεν κάνω πλάκα, δυστυχώς. Κυριολεκτικά γιατί η πόλη μου μεταμορφώνεται όντως σε Τρούμπα, οι πουτάνες της Αθήνας μετακομίζουν εδώ το μισό χρόνο κι επίσης το κύκλωμα της πορνείας επεκτίνεται συνεχώς, η κατάσταση αρχίζει να μοιάζει περίπου σαν τις παλιές ελληνικές ταινίες. Και δεν έχει καθόλου πλάκα αυτό.

  Δεν μπαίνω καν στο θέμα των φημολογούμενων πυρηνικών που αρρωσταίνουν τους ντόπιους (τεράστια ποσοστά σε καρκίνους) ή στο απεμπλουτισμένο ουράνιο που μας στέλνουν από τη Λιβύη τα αεροπλάνα που φιλοξενούμε στο σπίτι μας, ούτε και στο ότι η πόλη/χώρα μας αποτελεί ορμητήριο που σκορπά το θάνατο στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά ακόμα θέματα, σοβαρά. Τα κινήματα ειρήνης δραστηριοποιύνται πολλά χρόνια τώρα και η γενιά μου μεγάλωσε με το σύνθημα «Έξω οι βάσεις του θανάτου». Τα τελευταία χρόνια όμως το σύνθημα αυτό δεν ακούγεται πια συχνά γιατί άρχισαν να πέφτουν λεφτά στους ντόπιους και γιατί φροντίζουν τα καθάρματα που υπονοούνται στο κείμενο (ελπίζω να διαβάσατε τις παραπομπές, η πρόταση τους είναι να μας γαμήσουν μεν αλλά να πληρώσουν δε).

  Στο παρελθόν το θέμα ήταν ταμπού, όμως οι πολίτες ωριμάζουν. Το θεωρώ ζήτημα εθνικού δημοψηφίσματος, όπως και την έξοδο μας από το ΝΑΤΟ.

  Οι αντιρρήσεις σχετικά με την παραβολή είναι φυσικά δεκτές, φυσικά και δεν το θεωρώ καθόλου αστείο το θέμα…

 8. 9 Ιουνίου, 2011 11:18 πμ

  Έμεινα κόκκαλο…
  Πόση κατάντια ακόμη, πια;…
  Καλά λέει η Κροτ. Τα κλάματα μου ήρθε να βάλω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: