Skip to content

Ανοιχτή επιστολή προς τους νεοσύλλεκτους φαντάρους

21 Φεβρουαρίου, 2010

Για τους στρατεύσιμους πολίτες που περνάνε από εδώ, χρήσιμο είναι να διαβάσουν την επιστολή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων προς τους νεοσύλλεκτους φαντάρους...

                        

Συνάδελφε,

ένα χρόνο μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη και δύο μετά τη φοιτητική εξέγερση του ’06-07, για την «πατρίδα» περνάς τις πύλες του «παραλόγου της θητείας». Είσαι κομμάτι των μεγάλων αγώνων της νεολαίας. Τις έζησες ως φοιτητής, μαθητής, κακοπληρωμένος εργαζόμενος, άνεργος. Την καταστολή, την εκμετάλλευση, την οργή που σου προκαλούν τις αντιμετωπίζεις και στο στρατό, ενώ σε μπουκώνουν με όλες τις γνωστές συνταγές: «Στρατός σημαίνει ισότητα», «σέβεται το φαντάρο», «υπερασπίζεται την χώρα», «σημαίνει αξιοπρέπεια». Όμως κάτι δεν πάει καλά, έτσι;

                  

Πόσο «ίσοι» είναι οι φαντάροι, που πάνε για ένα 9-μηνο από σκοπιά σε αγγαρεία στην παραμεθόριο, με τα βύσματα των επιτελείων; Σε «στρατό-κολέγιο» τι δουλειά έχουν ατομικά κι ομαδικά καψόνια; Το «πέσε και πάρε»; Τα φασιστικά άσματα; Οι στρατιωτικές κατασκηνώσεις με φαντάρους-υπηρέτες για φθηνές διακοπές των αξιωματικών; Οι τραυματίες και ο νεκρός σε 100 μέρες ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Βενιζέλος «πουλάει» κοινωνικό προφίλ εντάσσοντας τα στρατιωτικά νοσοκομεία (που δε φτάνουν για τους φαντάρους) στο ΕΣΥ; Ποια «εθνική άμυνα» υπερασπίζονται χιλιάδες ΕΠΟΠ κι αξιωματικοί σε Κόσσοβο, Αφγανιστάν, Σομαλία, αφήνοντας φαντάρους να «λιώνουν» στα στρατόπεδα μπαλώνοντας τις τρύπες στρατού και κράτους; Ποια αξιοπρέπεια ζουν οι φαντάροι που βλέπουν την οικογένεια να γονατίζει σε πολιτικούς, στρατιωτικούς, παπάδες; Θέλουν να «σκέφτεσαι τα χειρότερα», να φοβάσαι. Βάλε βύσμα, γίνε σαν αυτούς. Να πειστείς πως το παράλογο έχει λογική.

                  

Ο Βενιζέλος, αναλαμβάνοντας υπουργός, διακήρυξε ότι αποστολή του στρατού είναι η «αξιοπρέπεια της χώρας» από ένα στρατό «με σεβασμό προς τον άνθρωπο». Αμέσως έδειξε τι εννοούσε: Αύξηση μισθοφόρων στο Αφγανιστάν. Την αποφάσισε η ΝΔ, την κάνει πράξη το ΠΑΣΟΚ, με νέα αφαίμαξη των εργαζομένων. Τις ασύμμετρες απειλές του Πολύδωρα, κάνουν δόγμα οι Χρυσοχοΐδης-Βενιζέλος. Στρατός και αστυνομία θα επεμβαίνουν παντού, από ελληνοτουρκικά και μετανάστες, ως πλημμύρες, διαδηλώσεις και «τρομοκράτες». Όλοι εχθροί, λοιπόν! Από τους Τούρκους φαντάρους ως τους απεργούς ναυτεργάτες. Συνεχίζουν να στέλνουν φαντάρους εκτός συνόρων, κατοχικό στρατό στην «ελληνική» Κύπρο, για να «τρέχουν γρηγορότερα, πηδούν ψηλότερα, υπακούν περισσότερο».

                          

Δημιουργούν το σιδερόφραχτο στρατό της «ισχυρής Ελλάδας» πάνω σε μια θητεία «με ανθρώπινο πρόσωπο»: Σκοπιά-αγγαρεία-ασκήσεις, «χώσιμο» σε φωτιές-πλημμύρες-λαθρεμπόρους με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας ή της ζωής μας. Στρατόπεδα χωρίς πόσιμο ή ζεστό νερό, θέρμανση ή αξιοπρεπές φαγητό, γεμάτα καρκινογόνο αμίαντο. Το «αξιόμαχο» του ελληνικού στρατού συνεχίζει να περνά πάνω από τις ζωές των στρατευμένων. Μέσα από τον ιδεολογικό τραμπουκισμό του μιλιταρισμού, του εθνικισμού και της υποταγής στους «ανώτερους». Οι αγορές όπλων, ρεμούλες δις, συνεχίζουν να περνάν από εθνικά ιδεώδη «της αξιοπρέπειας»: ιδανικό άλλοθι για απλήρωτη και μέχρι τελικής πτώσης εκμετάλλευση της νεολαίας στο βωμό του έθνους.

                       

Όμως ηρέμησε. Οπλίσου με θάρρος, αλληλεγγύη, συντροφικότητα και συναδελφικότητα

               

Μπορούμε να νικήσουμε! Και ΝΙΚΑΜΕ!

                     

Δυστυχώς για αυτούς και για τους πληρωμένους κονδυλοφόρους τους, η πραγματικότητα δεν είναι μόνο αυτή. Οι φαντάροι δεν είναι μόνοι απέναντι στη «θητεία του παραλόγου»: Το γνωρίζουν από τις νίκες στα στρατόπεδα, την αλληλεγγύη μέσα κι έξω από το στρατό. Το γνωρίζουν από τη συνεπή και πολύχρονη παρουσία του Δικτύου Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων σε κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ, οι μειώσεις της Θητείας είναι αποτέλεσμα και δικών μας κινητοποιήσεων.

                    

Οι συνεχείς καταγγελίες από τα στρατόπεδα, οι αρνήσεις μεταθέσεων στην ΕΛΔΥΚ, η αποτυχία τρομοκράτησης των φαντάρων, δείχνουν πως η νεολαία πια όλο και λιγότερο φοβάται. Αντίθετα, φοβάται η κυβέρνηση και τα επιτελεία. Τρομοκρατούνται από την οργή και τη ζωντάνια μας. Με το 9μηνο και τα κούφια λόγια περί αξιοπρέπειας, αλαφιασμένοι τρέχουν να μας χρυσώσουν το χάπι. Για να μπορούν να μας τρέχουν, να μας σκοτώνουν σε σκοπιές, ασκήσεις, αγγαρείες, σε 9 ή σε 12 μήνες.

                    

ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ – Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ

                   

Καλούμε τους νέους συναδέλφους, απέναντι στη διαπαιδαγώγηση του βύσματος, της ρουφιανιάς και του ατομισμού, να προτάξουν αλληλεγγύη, συλλογική δράση. Να καταγγείλουν τις άθλιες συνθήκες. Να συγκρουστούν με το βάναυσο θεσμό του ελληνικού στρατού. Καμιά εξουσία δεν έχουν πάνω μας. Βγείτε παραπονούμενοι στην αναφορά, υπερασπιστείτε (από το Σύνταγμα & το Στρατιωτικό Κανονισμό) τα δικαιώματα σας. Ποιος θα το κάνει, αν όχι εμείς οι ίδιοι; Όπου οι φαντάροι έδρασαν, σταμάτησαν καψόνια, μειώθηκαν υπηρεσίες, αυξήθηκαν οδοιπορικά, έξοδοι, άδειες.

                           

Καθήκον των γονιών δεν είναι να βρουν βύσμα αλλά να στηρίξουν τον αγώνα για τον παιδιών τους και στις καθημερινές μάχες των στρατοπέδων. Γονείς κάνετε παράπονα σε Διοικητές και Επιτελεία.

                         

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΕΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. Η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

                     

Αξιωματικοί και Διοικητές φοβούνται περισσότερο από εσάς. Φοβούνται για τις καριέρες τους. Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει αποτελέσματα. Σε 12 κέντρα εκπαίδευσης δόθηκαν μάχες από τους νεοσύλλεκτους στη σειρά του Νοεμβρίου. Σε όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης οι νεοσύλλεκτοι αναπτύσσουν συλλογικές αντιστάσεις σε καψόνια-αυθαιρεσίες, σταμάτησαν ακραίες συμπεριφορές αξιωματικών, αρνήθηκαν να πάνε στην ΕΛΔΥΚ.

                      

ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΕΛΔΥΚ) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ.

                    

ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ: ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ!

                      

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ.

                    

· Δε δεχόμαστε μεταθέσεις σε 2ο Γραφείο και Στρατονομία, ούτε πάμε Δόκιμοι (ΔΕΑ), φαντάροι που διατάζουν φαντάρους. Δεν αποκρύπτουμε σωματικά προβλήματα. Το Ι1 δεν είναι μαγκιά.

                    

· Δε δεχόμαστε να μας αφαιρούν εφημερίδες-βιβλία, έλεγχο από τη Στρατονομία στους θαλάμους χωρίς όλοι να είναι παρόντες και να εξηγηθεί ο λόγος της έρευνας.

                      

· Βγαίνουμε παραπονούμενοι για ό,τι μας αφορά και μας ενοχλεί.

                    

· Αρνούμαστε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ τις ασκήσεις ΝΑΤΟ-Ευρωστρατού

                        

· Εναντιωνόμαστε στην προπαγάνδα αξιωματικών κατά του εχθρού-λαού, όπως ο ταγματάρχης που έλεγε το Δεκέμβρη: «όσοι κάνουν επεισόδια είναι εχθροί… οι καταστηματάρχες είμαστε εμείς»!

                      

· ΔΕΝ είμαστε πυροσβέστες, νοσοκόμοι, «μάστορες», δούλοι. Να γίνουν προσλήψεις όπου απαιτείται.

                            

· Απαιτούμε υπηρεσίες κυκλικές και 1/1. Πρώτο ζήτημα η ζωή των φαντάρων και όχι οι υπηρεσίες.

                  

· Μείωση τώρα της θητείας σε 6μηνη, στον τόπο κατοικίας. Διπλασιασμός των αδειών. Υπηρεσίες 1-1 για ΟΛΟΥΣ (παλιούς και νέους).

                        

· Κανένας στρατιώτης σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Κανένας νέος ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ.

                        

· Αξιοπρεπής μισθός, πλήρης ασφάλιση, κάλυψη αναγκών των φαντάρων: υγειονομικές υπηρεσίες, μετακινήσεις, επικοινωνία, πολιτισμό, ενημέρωση. Ελεύθερο χρόνο, να τον περνάμε όπως θέλουμε.

                  

· Ίσα δικαιώματα στις μειονότητες. Εφαρμογή, χωρίς όρους, των συνταγματικών δικαιωμάτων. Ελεύθερη διακίνηση ιδεών, εντύπων, βιβλίων. Κατάργηση ποινών και στρατοδικείων.

               

· Να σταματήσουν η απλήρωτη εργασία και τα «καψόνια». Κανένας στρατιώτης άμισθος δούλος των αξιωματικών. Πολιτικό προσωπικό για εργασίες συντήρησης και επιμελητείας.

                     

· Να κλείσουν οι Λέσχες Εφέδρων, της πατριδοκαπηλίας και φυλετικού μίσους. Να απαγορευτεί η λειτουργία παραστρατιωτικών σχηματισμών, η διαπλοκή με στρατό και σώματα ασφαλείας.

                  

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

                          

Αιρετές και ανακλητές Επιτροπές Φαντάρων χωρίς παρέμβαση της ιεραρχίας. Τα ζητήματα και αιτήματα των φαντάρων να υποβάλλονται απευθείας στο διοικητή. Δικαίωμα ομαδικών παραπόνων, δημοσιοποίησης της κατάστασης στο στρατόπεδο.

                         

Ανεξάρτητα απ’ τα κομματικά πιστεύω του καθενός, ενάντια στο συμβιβασμό και την υποταγή υπάρχει ο Συλλογικός Αγώνας. Οι βελτιώσεις στα στρατόπεδα οφείλονται στην αγωνιστική δράση των φαντάρων, τις καταγγελίες, την πίεση που ασκούν γονείς και κοινωνικοί φορείς.

                            

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: