Skip to content

19 χρονών, 26 χρονών…

23 Οκτώβριος, 2009

2

2 Σχόλια leave one →
 1. 23 Οκτώβριος, 2009 10:05 πμ

  Από την Εποχή:

  ΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΕΚΑΝΕΑ ΚΑΡΑΣΟΥΛΗ

  «Γνωρίζαμε τον εκλιπόντα συνάδελφο, έφεδρο δεκανέα Καρασούλη. Συγκλονιστήκαμε από το θάνατο του, μέσα από τα συρματοπλέγματα του εγκλεισμού του στο 617 ειδικό τάγμα προκάλυψης και τα φυλάκιά του. Είναι δίπλα ή κοντά στα συρματοπλέγματα του δικού μας εγκλεισμού στα ελληνικά στρατόπεδα.

  Ακόμα περισσότερο όμως, σοκαριζόμαστε (αν και μάλλον δε θα έπρεπε) από την αναισθησία των «υπευθύνων» του ελληνικού στρατού, που νοιάζονται μόνο να προβάλουν τη μείωση της θητείας στο 9μηνο, ξεχνώντας να μετρήσουν τα πτώματά της. Νιώθουμε αηδία από την υπόγεια προσπάθεια σπίλωσης ενός αδικοχαμένου ανθρώπου, από τα υπονοούμενα αυτών των ίδιων, από τις υποκριτικές συμβουλές «να προσέχουμε, να είμαστε καλά, να μη σκάμε για τις γυναίκες(!!;;)».

  Ο Καρασούλης βρισκόταν στο 617 στην Πλάτη Έβρου, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μετάθεσής του. Πρώτα πήγε, μετά τη βασική εκπαίδευση, στο 525 ΤΠ στο Πολύκαστρο Κιλκίς. Υποτίθεται πως είναι μια «καλή μετάθεση» γιατί δεν είσαι στον Έβρο ή στη μαυρίλα των νησιών του Β.Α. Αιγαίου. Καταρχήν να θυμίσουμε πως στο Πολύκαστρο Κιλκίς βρέθηκε νεκρός, στο θάλαμό του, στις 02/07 άλλος ένας άτυχος συνάδελφος.

  Είναι αλήθεια πως ο ΕΣ «βόλεψε» το συνάδελφο σε ένα στρατόπεδο που θεωρείται «καλό» απλά και μόνο επειδή δεν είναι πάνω στην παραμεθόριο αλλά κάποια χιλιόμετρα πιο μέσα. Αποφεύγουν να πουν πως το τρέξιμο και η εντατικοποίηση είναι το ίδιο σκληρή, οι ασκήσεις, οι αγγαρείες και οι υπηρεσίες είναι συνεχείς. Πως το στρατόπεδο, όπως και τα υπόλοιπα της περιοχής, έχουν γίνει πολλές φορές αντικείμενο καταγγελιών. Πως ακολουθεί την εντατικοποίηση της 71ης ΑΜ Ταξιαρχίας που είναι εκεί κοντά, το «καμάρι του στρατού» από το οποίο παραιτούνται σωρηδόν ακόμα και ΕΠΟΠ.

  Ακόμα χειρότερα, μετά το προσωρινό «βόλεμα», αφού πέρασε όλη τη γκάμα της σκληρής εκπαίδευσης, ο συνάδελφος βρέθηκε να μετατίθεται στο 617 Ειδικό Τάγμα Προκαλύψεως στην Πλάτη Έβρου, τελευταίο σύνορο ανάμεσα σε Ελλάδα και Βουλγαρία, σταυροδρόμι λαθρεμπόρων και σωματέμπορων με τις ευλογίες και τα στραβά μάτια ελληνικού, τουρκικού και βουλγάρικου κράτους. 25 χιλιόμετρα από την Ορεστιάδα, κοντινότερη μεγάλη πόλη και ελάχιστα χιλιόμετρα από πιο απομακρυσμένα χερσαία ελληνικά σύνορα.

  Μετά το Πολύκαστρο, βρέθηκε σε ειδικό τάγμα προκαλύψεως, που σημαίνει πως γίνεσαι γυρολόγος των φυλακίων της παραμεθορίου, περνάς βδομάδες ολόκληρες σκοπιάς – με σπαστά διαλείμματα εξόδου – πάνω στα σύνορα. Αν διαμαρτυρηθείς, σου λένε πως θα πάρεις άδειες, πως η κατάσταση είναι λιγότερο «προβλεπέ».

  Όμως, στις ελάχιστες εξόδους, για να πάει κανείς στην Ορεστιάδα πρέπει να πληρώνει 6 ευρώ εισιτήριο στα ΚΤΕΛ (γιατί τέτοια είναι η συμφωνία του διοικητή με τα τοπικά συμφέροντα). Άδειες οι φαντάροι έχουν να δουν, στην πλειοψηφία τους, μήνες ολόκληρους. Εν τω μεταξύ, η κοροϊδία με τις άδειες πάει σύννεφο.

  Ο συνάδελφος Καρασούλης, βρέθηκε νεκρός δίπλα στο όπλο του στο φυλάκιο Φ30, πάνω στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Είχε να πάρει μήνες άδεια σε ένα τάγμα όπου, αν και οι καραβανάδες μας λένε πως «τα πράγματα είναι πιο χαλαρά», οι άδειες δίνονται με το σταγονόμετρο λόγω «υπηρεσιακών αναγκών». Ο ίδιος είχε ζητήσει πολλές φορές άδεια, για προσωπικούς λόγους, και ισάριθμες φορές του την είχαν αρνηθεί. Έκανε σκοπιές σε απομακρυσμένα βουνά και είχε ακόμα 4 μήνες να απολυθεί, ως μέλος της σειράς Νοεμβρίου που υπέστη τη χειρότερη και πιο άδικη μεταχείριση στα πλαίσια της εφετζίδικης μείωσης της θητείας.

  Ακόμα περισσότερο: στην εντατικοποίηση και το τρέξιμο της θητείας στο 525 ΤΠ είχε διάφορα προσωπικά προβλήματα, με τα οποία κανείς δεν ασχολήθηκε. Μόνο συνέχισαν να τον πιέζουν, όπως και τους υπόλοιπους φαντάρους. Η «μέριμνα» του ΕΣ συνεχίστηκε και στο 617.

  Ούτε καν ένα υπηρεσιακό σημείωμα που να εκθέτει τη δύσκολη κατάσταση του 26χρονου συναδέλφου.
  Ενώ είχε ζητήσει πολλές φορές να μην πηγαίνει σε φυλάκια για υπηρεσία, εξακολουθούσαν να τον στέλνουν. Κανένας αξιωματικός δεν ασχολήθηκε σοβαρά με οτιδήποτε είχε να πει αυτό το παιδί. Δεν τους ένοιαξε ούτε τόσο λίγο η τρομακτική τους ευθύνη, η ηθική τους αυτουργία στο θάνατό του; Μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια; Πως μπορούν να ζούν ξέροντας πως τους είχε ζητήσει, απελπισμένος, να κάνει αλλού υπηρεσίες, αλλά αυτοί τον στείλανε ξανά σε φυλάκιο και τελικά τον «σκότωσαν»;
  Τώρα, στις αναφορές και τις φρουρές, οι ίδιοι καραβανάδες και οι συνάδελφοί τους, οι διοικητές και οι λοχαγοί μας, μας λένε να προσέχουμε. Ποιον να προσέχουμε; Τις παράλογες εντολές τους, τη σαδιστική τους συμπεριφορά; Τις αγγαρείες, την αδιαφορία τους για εμάς, που σπάει μόνο αν νιώσουν ότι κινδυνεύει η θεσούλα τους εξαιτίας αυτοκτονίας; Την μακάρια νηφαλιότητα του ΓΕΣ και του υπουργείου, που σχεδιάζουν πολεμικούς χάρτες με το αίμα μας; Μας λένε να μιλάμε για τα προβλήματά μας στους ανωτέρους μας! Τρίζουν τα κόκαλα του συναδέλφου μας και των υπόλοιπων που σκοτώθηκαν ή αυτοκτόνησαν. Ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τη ζωή μας, οι πιο «μάγκες» μας καλούν να πάρουμε αναβολή, μας δίνουν και καμιά πενθήμερη φυλάκιση για «να έχουμε».

  Φτάνει πια! Δεν πρόκειται να δεχτούμε άλλη αυτοκτονία με θύμα φαντάρους και θύτη το στρατό!

  Φαντάροι από το 618 και άλλα στρατόπεδα του Έβρου και του Κιλκίς

 2. 23 Οκτώβριος, 2009 10:09 πμ

  Από το
  http://entasifm.org/eidiseis/eidiseis/akyrixtos-polemos….nekros-fantaros-pali.html

  Ο ΑΚΥΡΗΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ«Κι ήμουν μάχιμος στην Πλάτη (x3)…

  Στον ύπνο μου το είδα, κρατούσα G3

  και γύρω μου περνούσαν φαντάροι πολλοί

  Μα στέλνανε εμένα σκοπιά κι αγγαρεία

  Και έκανα επ’ ώμου και μεταβολή»

  Από αυτοσχέδιο τραγουδάκι φαντάρων της 299 (’07Β) ΕΣΣΟ στην Πλάτη Έβρου

  Άλλος ένας νέος άνθρωπος άφησε χθες στις 10/07/2009 τη ζωή του στην Πλάτη Έβρου, ως ένα ακόμα θύμα, στην ατέλειωτη σειρά των θυσιασμένων για τις ανάγκες του ελληνικού στρατού. Σε μια από τις «μονάδες πρώτης γραμμής» – όπως λένε εκστασιασμένοι οι πολεμοχάρεις, αδίστακτοι και καριερίστες αξιωματικοί του ΕΣ – ο συνάδελφος βρέθηκε χθες νεκρός δίπλα στο όπλο του, σε ένα από τα φυλάκιά της.

  Στις 02/07 πεθαίνει φαντάρος στο Πολύκαστρο στο Κιλκίς, στις 10/07 βρίσκουν νεκρό 26χρονο φαντάρο στην Πλάτη του Έβρου. Οι καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, εκπαίδευσης και ζωής των φαντάρων αυξάνονται εκθετικά, σε ένα στρατό που κοστίζει στα ελληνικά νοικοκυριά 58 δις ευρώ. Όμως το υπουργείο εθνικής άμυνας, η κυβέρνηση, το ΓΕΣ ούτε άκουσαν ούτε είδαν. Και κυρίως δεν ξέρουν.

  Πως μπορούν, στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, να πανηγυρίζουν για τη μείωση της θητείας και δίπλα τους οικογένειες να μετρούν τα πτώματα των παιδιών τους; πως γίνεται να μην ανακοινώνουν καν τα ονόματα αυτών που, κατ’ ουσίαν, δολοφόνησαν;

  Η κοινωνία ενημερώνεται για μια ακόμα δολοφονία φαντάρου, με θύτη τον ελληνικό στρατό, από «συγκεχυμένες πληροφορίες» της αστυνομίας. Προφανώς, ο ίδιος ο αυτουργός – για μια ακόμα φορά – κρατάει το στόμα του κλειστό. Το κυνήγι μεταναστών στα βουνά, η «μάχιμη» εκμετάλλευση χιλιάδων ελλήνων φαντάρων για ένα στρατό που στέλνει 7000 μισθοφόρους εκτός συνόρων και προετοιμάζεται να καταστείλει «τρομοκράτες» στα αστικά κέντρα της «ισχυρής Ελλάδας», η εξοντωτική απλήρωτη εκμετάλλευση και η επιβολή της πιο άγριας πειθαρχίας στην υποταγή και το παράλογο της θητείας χρειάζεται πολλούς ακόμα νεκρούς για να εμπεδωθεί.

  Μόλις πριν από λίγες μέρες ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε τη μείωση της θητείας στους 9 μήνες για τη σειρά του Αυγούστου και μεταβατικές μειώσεις για αυτές του Μαΐου και Φλεβάρη, αγνοώντας την ακραία επιδείνωση των συνθηκών και των υπηρεσιών (αποτέλεσμα της κατεύθυνσης του στρατού που ο ίδιος υπηρετεί, των βυσμάτων και της όλο αυξανόμενης εκμετάλλευσης των φαντάρων). Αγνοώντας ακόμη και τους φαντάρους της σειράς του Νοέμβρη, που θα υποστούν όλη την αδικία του μέτρου.

  Στο 21 ΣΠ στην Πλάτη εξάλλου, οι φαντάροι ζούσαν και ζούνε όλο τον «παράδεισο» της θητείας στον ελληνικό στρατό. Εισιτήρια που πληρώνουν με δυσβάσταχτο κόστος για τη μετακίνηση τους στον «πολιτισμό της Ορεστειάδας» στις εξόδους τους, τρέξιμο και υπηρεσίες, φυλάκια της «πράσινης πόρτας» πάνω στα σύνορα με την «εχθρό Τουρκία» (με την οποία βέβαια μια χαρά συνεργάζονται οι ΕΠΟΠ και αξιωματικοί της Ελλάδας στις βάρβαρες αποστολές του ΝΑΤΟ).

  Οι φαντάροι της σειράς του Νοεμβρίου (στην οποία ανήκε κι ο άτυχος συνάδελφος), έχουν περάσει όλη την ακραία και εντατικοποιημένη εκπαίδευση του στρατιωτικού προγράμματος: τα σκηνάκια, τις συνεχείς επιθεωρήσεις όλων των κρατικοδίαιτων επιτελών, τις πολυκλαδικές ασκήσεις και την εξόντωση του καλοκαιρινού προγράμματος (που συνεχίζεται απτόητη), τις καταστάσεις επιφυλακής και τους συναγερμούς.

  Τώρα θα κληθούν να μπαλώσουν – για άλλη μια φορά με την προσωπική τους εξόντωση – όλες τις τρύπες μιας μείωσης της θητείας, χωρίς κανένα σχεδιασμό για τη ζωή των φαντάρων, με μόνο σκοπό το πολιτικό κέρδος ενός πρόχειρου μέτρου, το προσωπικό προφίλ του υπουργού Μεϊμαράκη και τη βελτίωση του ποσοστού των επαγγελματιών σε ένα στρατό που επιδιώκει να είναι όσο πιο δολοφονικός γίνεται για εχθρούς και φίλους (και πρώτ’ από όλα το προσωπικό του). Άρα, πρέπει να έχει όσο το δυνατόν ευρύτερο «κοινωνικώς αποδεκτό ποσοστό θανάτων».

  Αυτή είναι η «πρόνοια» του υπουργείου, της κυβέρνησης και των στρατιωτικών επιτελείων για τους φαντάρους. Μπροστά στον «προεκλογικό» καιροσκοπισμό και τη διασφάλιση του πιο αξιόμαχου στρατού για το ΝΑΤΟ και τον ευρωστρατό, δε διστάζουν να θυσιάσουν 20χρονους, 26χρονους και 30χρονους ανθρώπους. Δε διστάζουν να «τιμωρήσουν» με τον πιο εξοντωτικό τρόπο μια ολόκληρη ΕΣΣΟ (αυτή του Νοεμβρίου), στην οποία ανήκει η πλειοψηφία των νεκρών συναδέλφων της τελευταίας περιόδου.

  Οι θέσεις τους, η διακυβέρνησή τους, τα συμφέροντα που υπηρετούν και οι καριέρες τους ΣΤΑΖΟΥΝ ΑΙΜΑ.

  Για μια ακόμα φορά δεν ανακοινώνουν καν το όνομα του νεκρού φαντάρου. Στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ (www.army.gr) με περισσό θράσος και ξεδιαντροπιά δεσπόζει στις ανακοινώσεις τύπου η επίσκεψη του Α/ΓΕΣ αντιστράτηγου Βούλγαρη στην Ιταλία την ώρα που υπάρχει νεκρός φαντάρος (στο στρατό που ο κος Βούλγαρης διοικεί) με το υπηρεσιακό του όπλο. Είναι τόσες οι ευθύνες τους, που δεν τολμούν να αναρτήσουν ούτε καν εκείνη την κατάπτυστη ανακοίνωση των 30 λέξεων, που εκδίδανε για τις αυτοκτονίες.

  ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟ.

  ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

  ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

  ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΩΡΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ

  ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: