Skip to content

Ακόμη μία ΕΔΕ στα αζήτητα;

19 Οκτώβριος, 2009

1

5 Σχόλια leave one →
 1. 20 Οκτώβριος, 2009 7:19 πμ

  Για τον αξιωματικό:
  Ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού
  31/1/2008 ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΝ

  1. Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την 31η Ιανουαρίου και ώρα 09.15 , ευρέθη θανάσιμα τραυματισμένος σε ακάλυπτο χώρο του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ο Υποπλοίαρχος Π.Ν Π.Ι που υπηρετούσε σε Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ο οποίος νοσηλευόταν στη Ψυχιατρική κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών από την 26η Ιανουαρίου 2008.

  2. Τα αίτια και οι συνθήκες θανάτου του διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

  Αντιπλοίαρχος Α.ΒΕΤΤΟΣ ΠΝ
  Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

  Σχόλιο συναδέλφου του αξιωματικού στο omhroi.gr:

  Παίρνοντας ως αφορμή την πρώτη παράγραφο του σχολίου σου που συμφωνώ απόλυτα λέω τα εξής:
  Ένας πολύ καλός Αξιωματικός που από την αρχή της σταδιοδρομίας του βρέθηκε κατόπιν επιλογής του στα Υποβρύχια. Ξαφνικά στις επιλογές για Υπάρχους κάποιοι «μεσάκηδες» μερίμνησαν και δεν επιλέχθει ώστε να επιλεχθούν αυτοί. Αυτό είχε σαν συνέπεια να απομακρυνθεί από την Διοίκηση Υποβρυχίων και γενικά από τα Υποβρύχια άμεσα, έχοντας πλέον μετά από αρκετά χρόνια τον βαθμό του Υποπλοιάρχου. Έκανε ότι μπορούσε σε προσωπικό επίπεδο για να πείσει στο «περιβάλλον» ότι στις επιλογές αδικήθηκε. Μάταια όμως. Πλήρωμα Φρεγάτας πλέον είχε πάρει τις αποφάσεις του ότι το Π.Ν. τελείωσε γι’ αυτόν. Η τελευταία του κίνηση ήταν να εγκαταλείψει το σταδιοδρομικό σχολείο Επιτελών μέσα σε 10 μέρες αφότου παρουσιάστηκε. Μπήκε στο ΝΝΑ με κατάθλιψη. Ένας ήδη καταπονημένος ψυχολογικά οργανισμός, όταν μερικά χρόνια πριν είχε χάσει τον 7χρονο αδελφό του στην Κρήτη σε τροχαίο. Τώρα αν πάνε να τα ρίξουνε όλα στον πρόσφατο χωρισμό του ώστε να αποποιηθεί τις ευθύνες της η υπηρεσία, είναι και αυτό μέσα στο παιχνίδι του «όσο μπορούμε μακρυά από εμάς κι όπου να’ναι». Τα αίτια όμως είναι αλλού σίγουρα. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, όπως και όλων που επέλεξαν αυτόν το δρόμο προς τη λύτρωση.

 2. 20 Οκτώβριος, 2009 7:22 πμ

  Για το φαντάρο Απόστολο Κούστα:

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

  ΠΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ
  ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΟΥΣΤΑ
  ΣΤΟ 31Ο ΛΟΧΟ, ΣΤΟ ΔΟΡΙΣΚΟ, ΣΤΙΣ ΦΕΡΡΕΣ

  Φτάνουν πια τα μισόλογα. Φτάνει πια η Συγκάλυψη.
  Η αυτοκτονία του Στρατιώτη Μηχανικού Απόστολου Κούστα ήταν σχεδιασμένη δολοφονία. Σε αυτή συνεργάστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Μεϊμαράκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γράψας, ο αρχηγός ΓΕΣ Βούλγαρης, ο διοικητής της Ταξιαρχίας Μπόλης, ο Υποδιοικητής Ναλμπάντης, ο διοικητής του 31ου Λόχου Ταγματάρχης Λιναρδάκης, ο διμοιρίτης ανθυπολοχαγός Ρουσάκος, και οι Αξιωματικοί υπηρεσίας, που εκτέλεσαν καθήκοντα όλη την προηγούμενη βδομάδα.

  Ξέρουμε ακόμη και τον τρόπο που πάνε να κουκουλώσουν τις τεράστιες ευθύνες τους.

  Δεν υπάρχει λεπτό από την ώρα που δημοσιεύτηκε η τραγική απώλεια του Απόστολου που να σταμάτησε η επικοινωνία μας με συναδέλφους του από το μοιραίο στρατόπεδο, αλλά και μονάδες από ολόκληρη της Ελλάδα.

  Όλοι τόνισαν ότι ο Απόστολος ήταν ένα έξυπνο, καλόκαρδο, φιλότιμο παιδί. Ήταν και αυτός ένας από τους λόγους που συνέβαλλε στη δολοφονία του.

  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
  Ο 26χρονος Απόστολος, παρουσιάζεται αρχικά στις Ειδικές Δυνάμεις. Μετά από εξετάσεις οι γιατροί θα διαγνώσουν διάφορα προβλήματα υγείας, θα τον χαρακτηρίσουν Ι2, θα τον στείλουν στο Μηχανικό και από εκεί παίρνει Μετάθεση ως τυφεκιοφόρος για τον 31ο Λόχο Μηχανικού στις Φέρρες.

  ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
  ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΜΑΥΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
  ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.

  Διοικητής της μονάδας ο ταγματάρχης Λιναρδάκης, με πρωτοπαλίκαρο του στη συγκεκριμένη διμοιρία τον ανθυπολοχαγό Ρουσάκο (εμείς δε θα τους χαρακτηρίσουμε – αφήνουμε στους αναγνώστες τη δυνατότητα να κρίνουν)!!!

  Προσέξτε μονάδα: ελάχιστη συγκρότηση. Οι υπηρεσίες συχνά είναι 14 ή 15 μέρες υπηρεσία για να πάρεις έξοδο. Μπάνια δεν υπάρχουν, ή καλύτερα υπάρχουν αλλά απαγορεύεται η χρήση τους – υπάρχει ειδική πινακίδα απαγόρευσης λόγω κινδύνου ηλεκτροπληξίας. Από το φθινόπωρο τουλάχιστον επικρατεί αυτή η κατάσταση και καμιά πρόνοια επισκευής δεν υπάρχει. Οι φαντάροι υποχρεώνονται να χρησιμοποιήσουν τα μπάνια της 12της ΕΜΑ και να διασχίζουν μεγάλη απόσταση μεταξύ μπάνιων-θαλάμων, με θερμοκρασίες που συχνά φτάνουν τους -10 βαθμούς. Σε ένα στρατόπεδο που παγώνει ακόμη και η πάχνη.
  Τα καλοριφέρ είναι σκουριασμένα και τρέχουν συνέχεια νερά. Η διατροφή είναι απαίσια και οι συνθήκες διαβίωσης πραγματικά άθλιες.

  Και ενώ η διοίκηση της μονάδας, υπό την υψηλή εποπτεία του Ταξίαρχου Μπόλη και του υποδιοικητή της Ταξιαρχίας Ναλμπάντη, αδιαφορεί και ουσιαστικά συντηρεί τις απαράδεκτες αυτές συνθήκες, κάνει ότι περνά από το χέρι της για να τρομοκρατήσει και να γεμίσει άγχος τους φαντάρους.

  Κοιτάτε παραλογισμό: ρίχνουν 2ημερες ή 3ημερες κρατήσεις και 5μερες φυλακίσεις γιατί το Μ71 δεν ήταν τετραγωνισμένο και γιατί το κρεβάτι δεν ήταν στρωμένο σαν χαρτί!!!

  Την τελευταία εξάλλου Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στην Επιθεώρηση μοιράσανε δεκάδες μέρες κρατήσεων – φυλακίσεων για τους παραπάνω «εγκληματικούς» λόγους!!!

  Ο Απόστολος λοιπόν μετατίθεται στην παραπάνω μονάδα στις 20 Σεπτεμβρίου. Όμως δεν μπορεί να περπατήσει κανονικά και να σηκώσει βάρη. Όπως μας λένε χαρακτηριστικά συνάδελφοι του από τη μονάδα τον βοηθούσαν να σηκώσει ακόμα και τον οπλομαστό!!!

  Πριν τις γιορτές αντιμετώπισε πρόβλημα και έκανε εγχείρηση (κύστης). Ο γιατρός μάλιστα τον έβγαλε ελεύθερο όπλου.

  Όμως ο Απόστολος ήταν ένα πολύ φιλότιμο παιδί. Δεν μπορούσε να βλέπει τους συνάδελφους του να χώνονται και να μην παίρνουν ανάσα. Για να τους ελαφρώσει λίγο, προσφέρθηκε να κάνει άοπλες υπηρεσίες.

  Σιγά-σιγά αυτό έγινε κανόνας. Του έδιναν τελαμώνα, ενώ άρχισαν να του δίνουν και όπλο. Το γεγονός ότι δεν μπορούσε να αντέξει αποκαλύφτηκε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν δεν άντεξε και ζήτησε να τον αλλάξουν.

  Φεύγει με το γκρουπ των Φώτων, αλλά όταν επιστρέφει συναντά και αυτός, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά την ακραία κατάσταση που καθημερινά οξύνει η συμπεριφορά της διοίκησης.

  Ο Απόστολος δεν αντέχει. Αλλά το κρύβει. Υπομένει τα δεινά της θητείας στη μαύρη μονάδα και προετοιμάζει τη φυγή του….

  Ο 31ος Λόχος έχει αναλάβει και να καλύπτει μια σκοπιά της 12ης ΕΜΑ, που επίσης έχει ελάχιστο κόσμο.

  Πριν ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ λοιπόν ο Απόστολος θα αφαιρέσει μια σφαίρα, τη μοιραία από τελαμώνα, ενώ εκτελούσε χρέη σκοπού στην Σκοπιά 712.

  Κανένας δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα. Ούτε οι υπαξιωματικοί Αλλαγής, ούτε οι Αξιωματικοί Υπηρεσίας για μια ολόκληρη βδομάδα δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι από τον τελαμώνα λείπει μια σφαίρα.

  Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση η ανεύθυνη τέλεση της υπηρεσίας των βαθμοφόρων αγγίζει τα όρια της εγκληματικής αμέλειας.

  Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

  Όλοι γνωρίζουν ότι από 01/01/2008 υπάρχει σε ισχύ ΛΕΥΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, οι φαντάροι εκτελούν χρέη σκοπού με ΚΟΥΜΠΩΜΕΝΟ ΓΕΜΙΣΤΗΡΑ, άρα υπάρχουν επιπλέον λόγοι όλοι να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντα τους, πρώτα από όλα οι βαθμοφόροι που έχουν υπηρεσία και η ΟΑΣ!!!

  Τίποτα όμως από τα προβλεπόμενα δεν έγινε.
  Η Εγκληματική Αμέλεια πάει ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ με τις απαράδεκτες, τρομοκρατικές συνθήκες που έχει επιβάλλει η διοίκηση του Λόχου.

  Έτσι οπλίστηκε το χέρι του Απόστολου, έτσι ο στρατός μας στέρησε, μας δολοφόνησε ένα ακόμη παλικάρι.

  Ο Απόστολος έπεφτε νεκρός εκτελώντας υπηρεσία 3:00 μέχρι τις 6:00 το πρωί, σε έναν πόλεμο που χάνει καθημερινά η νεολαία.

  Θύμα της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ κατάστασης που επικρατεί στις μονάδες της παραμεθορίου του Στρατού Ξηράς.

  Τώρα με το γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδο της ΕΔΕ πάνε να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους. «Δεν πήρε την σφαίρα από την τελαμώνα», λένε προκλητικά.

  Όμως οι ευθύνες δεν εντοπίζονται μόνο στη Διοίκηση της μονάδας και στην Ταξιαρχία.

  Πρέπει πλέον να καταλάβουμε ότι κανένας δεν νοιάζεται για τα παιδιά.

  Οι δολοφονίες παιδιών στον στρατό είναι υπολογισμένο μέγεθος.

  Τα τρισεκατομμύρια που αρπάζουν από τον ελληνικό λαό θα πάνε σε πολεμικούς εξοπλισμούς για τις αποστολές εκτός συνόρων, στις προμήθειες και στους εμπόρους του πολέμου Κόκκαλη κλπ. Όχι για την βελτίωση των συνθηκών, όχι για τους φαντάρους.

  Ο τεράστιος αριθμός των στρατοπέδων θα συντηρείται για τις πελατειακές σχέσεις των βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και για να διατηρείται και να δικαιολογείται ο πρωτοφανής αριθμός των Ελλήνων αξιωματικών. Και ας μην φτάνουν οι φαντάροι και ας χώνονται με απάνθρωπο τρόπο.
  Οι φαντάροι θα λιώνουν στις άδειες μονάδες της παραμεθορίου για να στέλνει στρατό η κυβέρνηση στα Βαλκάνια, το Αφγανιστάν και στην Αφρική.

  Πριν η κυβέρνηση και ο ελληνικός στρατός βάψει τα χέρια της με το αίμα του Κοσσοβάρου και Αφγανού, τα έχει βάψει με το αίμα του Φαντάρου.

  Εμείς και οι συνάδελφοι του θα θυμόμαστε για πάντα τον Απόστολο.

  Θα θυμόμαστε το μεγαλείο του φίλου μας και συναδέλφου, που μας έδωσε καλοσύνη, κουράγιο και πραγματικά μοιράστηκε βάρη που δεν του αναλογούσαν, για να μας ξεκουράσει.

  Βλέπεις όμως έτσι είναι οι ΦΙΛΟΙ.
  Έτσι λογίζονται οι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
  Αυτό σημαίνει ΑΝΘΡΩΠΙΑ.

  Είμαστε σίγουροι ότι τα φαντάρια της σειράς σου, όλα τα παιδιά που σε γνώρισαν δεν θα σε ξεχάσουν.

  Δίνουμε όλοι τώρα υπόσχεση, με βουρκωμένα μάτια, με οργισμένα πρόσωπα, με αφηνιασμένες σκέψεις ότι θα τιμήσουμε την προσφορά σου.

  Η απώλεια σου είναι ένα διαρκές αγκάθι στην καρδιά μας, που μας προκαλεί να αγωνιστούμε ενάντια στην κρεατομηχανή της νεολαίας, ενάντια στην πολιτική που την κρατά ενεργή και έτοιμη για νέες αναμετρήσεις.

  Εμείς σαν ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, δηλώνουμε ότι παραμένουμε δίπλα στον φαντάρο.
  Μην διστάσετε να μας απευθυνθείτε οποιαδήποτε στιγμή, για τον οποιοδήποτε λόγο.

 3. 20 Οκτώβριος, 2009 7:24 πμ

  Και γνωστά μισόλογα του ΓΕΣ:

  Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2008

  ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΠΛΙΤΗ

  Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την 30 Ιανουάριου 2008 και ώρα 04:10, ο Στρατιώτης Μηχανικού Κ.Α. του Δημητρίου, ετών 23, ο οποίος καταγόταν από την Αθήνα και υπηρετούσε σε Μονάδα του Ν. Έβρου, τραυματίστηκε θανάσιμα με το υπηρεσιακό του τυφέκιο, ενώ εκτελούσε καθήκοντα θαλαμοφύλακα.

  Τα αίτια και οι συνθήκες του θανάτου του διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

  Ανχης (ΠΖ) Θεοδόσιος Τριαντάφυλλος
  Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

 4. 31 Οκτώβριος, 2009 1:27 μμ

  ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ..ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ (ΣΤΟ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΣΤΟ ΛΑΓΟ ΔΙΔΥΜΟΤΟΙΧΟΥ) ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΤΙΣ ΕΛΕΕΙΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ…

 5. 2 Νοέμβριος, 2009 10:17 πμ

  @ΠΟΛΙΣ
  Ευχαριστώ για την παρέμβαση. Δυστυχώς το μπάχαλο το γνωρίζουμε, ακόμα δυστυχέστερο όμως είναι ότι το ανεχόμαστε. Στρατός και κοινωνία συν-κοινωνούν στην αθλιότητα, η απόλυτη συγκάλυψη που παρέχεται στα εγκλήματα εντός των στρατοπεδικών τειχών το αποδεικνύει περίτρανα. Ειλικρινά, αναρωτιέμαι γιατί αποσιωπούνται όλοι αυτοί οι θάνατοι (αν και η απάντηση είναι προφανής…)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: