Skip to content

διαμάντια στη χωματερή 11

29 Ιουλίου, 2009

 

«C’est plus pareil» show: «J’ai tellement parlé de la mort, que j’ai cru la noyer, la submerger de ma vie, l’emmerder tant et tellement, qu’elle abandonne l’idée même de m’emmener avec elle.»

 

Ο Mano Solo είναι ο Emmanuel Cabut, ακόμη ένας οργισμένος Γάλλος με απολυτήριο από την Warner που πλέον αυτό-εκδίδεται αποκλειστικά μέσω ίντερνετ. Έχει κυκλοφορήσει εννέα άλμπουμς, η καλλιτεχνική του όμως ορμή δεν σταματά στη μουσική, αλλά επεκτείνεται και στη ζωγραφική, τη συγγραφή, τη δημοσιογραφία, την ποίηση.

 

Υλικό ανεξάντλητο: Πόνος, οργή και απελπισία για πάνω από 30 χρόνια. Από κοινωνικά δυσλειτουργικός νέος, χρήστης ναρκωτικών στην εφηβεία. Και από το περιθώριο και τη βία της οικογενειακής ζωής στο aids.

 

«Ελευθερία ή θάνατος- έχω και τα δύο». Πριν περίπου 15 χρόνια ανακοίνωσε την οροθετικότητα του και από τότε η ασθένεια και η οδύνη που του προκαλεί επανέρχονται συνεχώς στα τραγούδια του. Τραγουδάει για να παραμείνει ζωντανός, λέει κάπου. Οδύνη μετασχηματισμένη όχι σε συναισθηματικό αυτό-μαστίγωμα, αλλά σε οργή. Εναντίον όλων. Το πάθος για ζωή που αντιμάχεται τον πόνο και την απόγνωση.  

 

Δισκογραφία

La Marmaille nue (1993)

Les Années sombres (1995)

Frères misère (1996)

Je sais pas trop (1997)

Internationale Shalala (Live at the Tourtour) (1999)

Dehors (2000)

La Marche (2002)

Les Animals (2004)

In the garden (2007)

2 Σχόλια leave one →
  1. 31 Ιουλίου, 2009 12:25 πμ

    Α, αυτός παραείναι ενδιαφέρων για να τόν ακούσω τέτοια ώρα (που είμαι πτώμα …) – Ξανάρχομαι ειδικά …

    Silent όνειρα γλυκά – ό σ ο γίνεται – …
    🙂

  2. 15 Αύγουστος, 2009 11:43 πμ

    Πως μου ξέφυγε τόσο καιρό αυτό το σχόλιο;;;
    Ζητώ ταπεινά συγγνώμη και παραπέμπω επίσης στους Noir Desir που είναι οι αγαπημένοι μου και που παραείναι γνωστοί για να τους αναφέρω στη συγκεκριμένη κατηγορία!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: