Skip to content

Τα σαγόνια του καρχαρία

13 Ιουλίου, 2009

White shark

 

«Όλοι αυτοί που επιχειρούν περίπου να με εμφανίσουν φίλο, συνεργάτη, συμπαραστάτη του αρχικακοποιού Βλαστού δεν με πτοούν. Προκαλούν απλά αηδία, αηδία σε απίστευτο σημείο. Εγώ τη δουλειά μου θα την κάνω, η αστυνομία θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της με αποτελεσματικότερο ακόμα τρόπο και θα έλθουν ακόμα πιο μεγάλες επιτυχίες. Τότε, θα αξιώσω σε αυτά τα ανθρωπάκια να ζητήσουν ταπεινά συγγνώμη…»

 

Αυτά δήλωσε εψές ο πατέρας της σύγχρονης δημοκρατίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Αυτές τις μέρες, μέσα από την τηλεόραση ανακαλύψαμε ότι και η φυλακή θέλει το ρουσφετάκι της: είτε πρόκειται για ευνοϊκή μεταχείριση κρατουμένων είτε για τη μεταγωγή τους σε φιλικότερα κρατητήρια. Και σκέφτομαι: η γυναίκα και ο αδερφός του πατέρα της σύγχρονης δημοκρατίας είναι δικηγόροι. Σωστά; Έχουν πάρει αμπάριζα όλες τις υποθέσεις των τεσσάρων νομών της Κρήτης. Σωστά; Έχουν υπερασπιστεί και αθωώσει εγκληματίες και εμπόρους ναρκωτικών, ρίχνοντας τους σε χαμηλές ποινές. Σωστά; Την ώρα που ο σύζυγος και αδεφός τους ήταν υπουργός δημοσίας τάξης και υφυπουργός δικαιοσύνης. Σωστά; Σωστά!

 

Ε, αν κι εγώ ήμουν κακοποιός ή έστω κατηγορούμενος σε δίκη, ποιον θα ήθελα για δικηγόρο μου; Τον αδερφό του υπουργού δημόσιας τάξης; Τη γυναίκα του; Κάποιον άσχετο; Γνωρίζω βέβαια ότι ο πατέρας της σύγχρονης δημοκρατίας είναι άσπιλος και αμόλυντος σαν λευκό περιστέρι. Ωστόσο, εγώ το ανθρωπάκι πάλι την οικογένεια του θα ήθελα ως εκπρόσωπο μου στο δικαστήριο. Ακόμα και αν έπρεπε μετά να του ζητήσω ταπεινά συγγνώμη…

8 Σχόλια leave one →
 1. Post.Scriptum.Inter-Action. permalink
  13 Ιουλίου, 2009 5:30 μμ

  τα ανθρωπάκια να ζητήσουν από τώρα συγγνώμη. τις βλέπω να έρχονται τις «πιο μεγάλες επιτυχίες» (στο επόμενο post του silent βλέπω ήδη μία).

 2. 14 Ιουλίου, 2009 4:49 μμ

  -παρίσταμαι, κύριε πρόεδρε!
  -μα, δεν σας φώναξε κανείς δικηγόρο του διαβόλου, κύριε συκοφάγε…
  -ε, τότε συμπαρίσταμαι, κύριε πρόεδρε!
  -μα ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η δίκη, κύριε συκοφάγε!
  -ε, τότε διίσταμαι, κύριε πρόεδρε!
  -πού θα πει, άνθρωπε μου;
  -που θα πει, παρίσταμαι και συμπαρίσταμαι, αναλογα με τη μορφή της δράσης!
  -παρτε τον έξω!! και πρόστιμο για περιύβριση δικαστικής αρχής!!!
  -ε, τότε ενίσταμαι, κύριε πρόεδρε και θέλω για συνήγορο υπεράσπισης τη σύζυγο και τον αδελφό (κι όχι απαραιτήτως μα αυτήν τη σειρά)!

 3. 14 Ιουλίου, 2009 6:46 μμ

  @psi μιλάς με αινίγματα και οι καιροί είναι δύσκολοι για τους μπλογκερς. Εξήγησε σε παρακαλώ στο κοινό σου τι εννοείς…

 4. 14 Ιουλίου, 2009 6:58 μμ

  @συκοφάγος απολαυστικός! Προσωπικά θα προτιμούσα τον αδερφό γιατί έχει γλυτώσει πολλούς ΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΩΣ εγκληματίες και εμπόρους ινδικής κάνναβης (το ρεθυμιώτικο λένε είναι το καλύτερο…).

  Α, διάβαζα κι ένα ενδιαφέρον κείμενο στο inews.gr που μέσα σε άλλα γράφει:

  «Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι [ο Μαρκογιαννάκης] έχει επεκτείνει την εκλογική του επιρροή και στον έγκλειστο πληθυσμό, αφού ενδεικτικά στο εκλογικό τμήμα των αγροτικών φυλακών Αγιάς Χανίων απέσπασε σε καθεστώς μονοσταυρίας ένα ποσοστό της τάξης του 64%, διαψεύδοντας το στερεότυπο που θέλει τους φυλακισμένους να μην αποτελούν προνομιακό κοινό για πρώην εισαγγελείς»

  και για την ιστορία:

  «Το Μάιο του 2008 ο φοιτητής Μανώλης Χορευτάκης δολοφονείται από τον Ζαχαρία Λαγουδάκη. Η ιστορία συγκλόνισε την τοπική κοινωνία τόσο για την ιδιότυπο καθεστώς ευμένειας που απολάμβανε ο δράστης, όσο και για τον αγώνα που έδωσε το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του θύματος ενάντια σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης ή αποσιώπησης του γεγονότος, ένας αγώνας που μεταξύ άλλων ανέδειξε τα διάτρητα σημεία του σωφρονιστικού και δικαστικού συστήματος.Ο Ζαχαρίας Λαγουδάκης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και εξέτιε την ποινή του στις φυλακές Αλικαρνασσού. Την υπεράσπιση του στο παρελθόν είχε αναλάβει ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος είχε βαφτίσει και το παιδί του. Πριν ολοκληρωθεί όμως η ποινή του, αποφυλακίζεται με σκανδαλώδη τρόπο το Γενάρη του 2008 και λίγους μήνες αργότερα δολοφονεί το Μανώλη Χορευτάκη.Η αποφυλάκιση του συνιστά πρόκληση για το δικονομικό πολιτισμό καθώς βασίστηκε στην παρουσίαση εικονικών ημερομισθίων, στην εμφάνιση εκπρόθεσμων ποινικών μητρώων και στις μαρτυρίες δυο σωφρονιστικών υπαλλήλων που διαβεβαίωναν για την υποδειγματική συμπεριφορά του εντός της φυλακής. Οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι που απέκρυψαν τα 6 πειθαρχικά που είχαν επιβληθεί στο δράστη και διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην αποφυλάκιση του ήταν ο Κουγιουμτζάκης και ο Ριζωτάκης.Ύστερα από πιέσεις της οικογένειας Χορευτάκη που προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, διενεργήθηκε ΕΔΕ για τη διερεύνηση της παράτυπης απόλυσης, η οποία απάλλαξε από τις ευθύνες το Διευθυντή των φυλακών και έριξε στα μαλακά τον αρχιφύλακα Κουγιουμτζάκη επιβάλλοντας του 6μηνη στέρηση σε αντίθεση με την εισήγηση Αραβαντινού που έκανε λόγο για απόλυση. Υπεύθυνος της ΕΔΕ δεν ήταν άλλος από τον αποκαλούμενο «αρχηγό» στις πρόσφατες τηλεφωνικές συνομιλίες, Μ. Κυριακάκη.»

  και κυρίως

  «Παραβλέποντας το γεγονός ότι ο Χρ. Μαρκογιαννάκης υπερασπίστηκε το δράστη στο Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων το 1999 σε υπόθεση για οπλοχρησία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ας επισημανθεί απλώς ότι και στη συνέχεια η υπεράσπιση του δεν άλλαξε νομικό γραφείο, αφού την ανέλαβαν ο αδερφός του υφυπουργού Μανώλης Μαρκογιαννάκης και η κόρη του.Η φιλική αντιμετώπιση του κατηγορουμένου από τις διωκτικές αρχές συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αφού η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης υιοθετώντας πλήρως το αίτημα του δράστη να διεξαχθεί η δίκη εκτός περιφέρειας Κρήτης ή στο Λασίθι, αποφάσισε η εκδίκαση της υπόθεσης να πραγματοποιηθεί στο Λασίθι και όχι στα Χανιά η στο Ηράκλειο, ως είθισται, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο «ακραία και αντικοινωνικά στοιχεία να προβούν σε έκνομες ενέργειες εις βάρος του δράστη», πυροδοτώντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις έντονες αντιδράσεις της οικογένειας του θύματος και τοπικών φορέων.»

  Όλο το κείμενο αξίζει να διαβαστεί στο:
  http://www.inews.gr/61/ga-akoma-mia-fora-o-k-markogiannakis.htm

 5. Post.Scriptum.Inter-Action. permalink
  14 Ιουλίου, 2009 7:53 μμ

  ποιό αίνιγμα;
  στο επόμενο post του silent βλέπω ήδη μία «“μεγάλη επιτυχία»: την ισοπέδωση στην πάτρα

 6. 14 Ιουλίου, 2009 8:10 μμ

  Αααααα! Ναι, τουλάχιστον δίνει τροφή στους φτωχούς μπλόγκερς, να ‘ναι καλά ο άνθρωπος όπου και να ‘ναι…Για ο θέμα έγραψα αναλυτικά και επώνυμα αλλού και τεμπέλιασα λιγάκι να το μεταφέρω εδώ. Ως γνωστόν τον τελευταίο καιρό νιώθω το ίδιο κυνηγημένος…

 7. 14 Ιουλίου, 2009 8:47 μμ

  silent: στο περί λαγουδο-μαρκογιαννάκη σχόλιο περισσότερο αναφερόμενη: θου κύριε (ανύπαρκτε) φυλακήν (υπαρκτήν και ανοιγοκλείνουσαν)…

 8. 14 Ιουλίου, 2009 9:21 μμ

  @χάρη, όπως φαίνεται η φυλακή είναι σε αυτή την περίπτωση αποκλειστικά ανοίγουσαν. Μέχρι να τους κλείσουν όλους μαζί μέσα κάποια στιγμή, κι αυτούς και τα σόγια τους…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: