Skip to content

Πουτ δε κοτ ντάουν

4 Ιουλίου, 2009

avramopoulos

 

Διάβαζα τις προάλλες στον psi-action μία ακόμα συγκινητική ομιλία του κ. Αβραμόπουλου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών. Άνθρωπος με έντονες κοινωνικές ευαισθησίες και βαθιά ανθρωπιστικές ιδέες, ο υπουργός στάθηκε για ακόμη μία φορά στο πλευρό των «συνανθρώπων μας που έχουν αντιμετωπίσει το φάσμα της εξάρτησης», ενώ παράλληλα συνεχάρη τους εργαζομένους στα Κέντρα Πρόληψης για τα «συγκινητικά τους επιτεύγματα», θυμίζοντας ότι «στον αγώνα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών δεν περισσεύει κανείς, είμαστε όλοι μαζί». Κλείνοντας την ομιλία του, ανακοίνωσε την άμεση καταβολή των χρεών του υπουργείου προς τα Κέντρα του ΟΚΑΝΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ορίζοντας ως μέρα καταβολής των χρωστούμενων την Δευτέρα 29/06. Του έτους 2009.

 

Το μήνυμα στάλθηκε στα ΜΜΕ, που σύσσωμα έσπευσαν να συγχαρούν για ακόμα μία φορά τον προστατευόμενο τους υπουργό για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα του να καταβάλει τα δεδουλευμένα μηνών στους εργαζομένους που τόσο πολύ εμπιστεύεται και υπερασπίζεται.

 

Τις μέρες που ακολούθησαν ο υπουργός πήρε σβάρνα τα κανάλια για να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με τα νέα του επιτεύγματα: το σύστημα για την προστασία από τον νέο ιό της γρίπης λειτουργεί μια χαρά, ενώ παράλληλα  τα νέα μέτρα περί της απαγόρευσης του καπνίσματος τέθηκαν σε εφαρμογή και είναι αμίληκτα! Κάτι ξέχασε όμως να αναφέρει στα κανάλια…δεν θα έδινε τα 6 από τα 13 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει μήνες τώρα στους εργαζομένους; Είχε πολλά στο κεφάλι του εκείνες τις μέρες ή αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά ένας κουτοπόνηρος ψευτράκος που τάζει μπροστά στη δημόσια κατακραυγή;

 

Τι απαντάει το Σωματείο Στελεχών Πρόληψης

Σήμερα, τρεις μέρες μετά την ορισμένη μέρα καταβολής των χρεών, κανείς από τους υπεύθυνους δεν ξέρει πότε και αν θα δοθούν αυτά τα ποσά, που εκ των πραγμάτων φαίνεται πως εξαγγέλθηκαν προκειμένου να περάσει χωρίς πολλές αρνητικές εντυπώσεις η φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών» – επιδεικνύοντας έτσι παντελή έλλειψη σεβασμού τόσο προς τους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης, όσο και, θεσμικά πια, προς τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής.

 

Ως εργαζόμενοι έχουμε υποστεί πολλά. Δεν θα ανεχτούμε να γίνουμε και θύματα καταφανούς απάτης, παραπληροφόρησης και κοροϊδίας, εις βάρος και του ελληνικού λαού, που και φορολογείται και δέχεται τις υπηρεσίες μας. Για το λόγο αυτόν προκηρύσσουμε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 9 Ιουλίου και πορεία διαμαρτυρίας από την Ομόνοια ως το Υπουργείο Υγείας το πρωί της 9ης Ιουλίου (*το πρόγραμμα ακολουθεί), με αίτημα την άμεση καταβολή της συνολικής οφειλής του Υπουργείου Υγείας, ύψους 13 εκ. ευρώ. Τονίζουμε ότι αυτή είναι η αρχική μόνο αντίδρασή μας. Αναφορικά δε με τη δημόσια εξαγγελία της καταβολής 6 εκ. ευρώ, για κάθε εβδομάδα που θα περνά χωρίς να δίνεται το ποσό, θα επινοούμε πολλών μορφών κινητοποιήσεις, ακόμα και στα σημεία που θα παραθερίζουν οι υπεύθυνοι της διάλυσης της πρωτογενούς Πρόληψης και των Κέντρων Πρόληψης!!!

 

Το έχουμε αποδείξει ότι αγωνιζόμαστε, δεν το βάζουμε κάτω!

 

Επειδή δικαιολογίες περί «οικονομικής κρίσης» είναι αναμενόμενες, να σημειώσουμε ότι το σωρευμένο χρέος του Υπουργείου Υγείας μετράει αθροιστικά από το 2006 και δεν είναι τωρινό. Να τους υπενθυμίσουμε ότι η Πολιτεία εισπράττει μεγάλα ποσά από επιβολή υψηλής έμμεσης φορολογίας σε ποτά, τσιγάρα, τυχερά παιγνίδια και διατηρεί η ίδια τυχερά παιγνίδια – με τα οποία πολλοί πολίτες αναπτύσσουν εξαρτητικές σχέσεις. Αν μη τι άλλο, ένα απειροελάχιστο ποσό από αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να δοθεί στην κατεύθυνση της Πρόληψης των Εξαρτήσεων, ώστε να μη διαλυθούν τα Κέντρα Πρόληψης και να ενισχυθούν οι αντιστάσεις της νεολαίας. Επίσης, να τους υπενθυμίσουμε ότι τα ποσά που προκύπτουν από τις χρηματικές εξαγορές των ποινών των καταδικασμένων για υποθέσεις ναρκωτικών, παρανόμως δεν αποδίδονται στην Πρόληψη και τη Θεραπεία των εξαρτήσεων από ναρκωτικά. Τέλος, χρήματα βρίσκονται για να μεταφερθούν εκτός Κέντρου οι Υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ (ανάπλαση «βιτρίνας»), χρήματα δεν βρίσκονται για να στηριχθούν τα Κέντρα Πρόληψης. Χρήματα βρίσκονται για διαφημιστικές καμπάνιες του Υπουργείου Υγείας, για τα Κέντρα Πρόληψης όχι!

 

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Αν δεν είναι πολιτική επιλογή το σιωπηλό κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων, αν δεν θέλουν να γίνει προμετωπίδα του ΟΚΑΝΑ η προτροπή «Το χαπάκι σου και έξω από την πόρτα μας», ας τηρήσουν έστω και αυτή την έσχατη στιγμή τις δεσμεύσεις τους!

 

Το Δ.Σ. του Σωματείου

* Πρόγραμμα

Μετά από αλλαγές που προέκυψαν σήμερα το πρωί, σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας του Σωματείου μας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Ιουλίου, με το εξής πρόγραμμα:

 

1). Στις 8.30πμ. συγκέντρωση στην είσοδο του Εθνικού Κήπου, για να πορευθούμε μέχρι τη Βουλή και να στείλουμε αντιπροσωπεία στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τα Ναρκωτικά (9.00πμ.).

 

2). Στις 10.00πμ. πορεία από τη Βουλή προς τα Κεντρικά Γραφεία του ΟΚΑΝΑ (οδός Αβέρωφ) και το Υπουργείο Υγείας (οδός Αριστοτέλους).

14 Σχόλια leave one →
 1. Post.Scriptum.Inter-Action. permalink
  4 Ιουλίου, 2009 9:21 μμ

  έπαθα overdose σήμερα
  http://psi-action.blogspot.com/2009/07/vs.html

  τα 6 από τα 13; προς το παρόν δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ απ’ ό,τι κατάλαβα (και για τα 6, εξαγγελία είναι) και να φανταστείς ότι «έχουν λάβει το μήνυμα από τις εκλογές» πρόσφατα.

 2. 5 Ιουλίου, 2009 1:14 πμ

  Ποτέ δεν κατάλαβα πώς γίνεται αυτός ο άνθρωπος
  να θεωρείται αξιόπιστος,
  που κι ένα παιδάκι καταλαβαίνει πως κάθε μα κάθε λέξη
  είναι και μια ανακρίβεια (sic).
  Τώρα τάδωσε τα λεφτά στα εμβόλια και
  τις θερμικές κάμερες.
  Σιγά μη δώσει φράγκο ..

 3. 5 Ιουλίου, 2009 12:07 μμ

  @psi-action για τους μισθούς μηνών και ετών που χρωστάνε στα έγραψα κι αλλού. Σχετικά με το “μήνυμα από τις εκλογές” δεν θα έπρεπε να έχουμε παράπονο: και στις πανελλήνιες εξετάσεις μπήκαν εύκολα θέματα, και χιλιάδες εποχικές προσλήψεις εξπρές στο δημόσιο έγιναν, και συμβασιούχοι διορίστηκαν, και η στρατιωτική θητεία μειώθηκε, και αυθαίρετα αναγνωρίστηκαν και όλα αυτά σε μισό μήνα. Ε, μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Α προπό, μέχρι να γίνουν οι εθνικές εκλογές θα έχουν ριμάξει την ελλάδα….

 4. 5 Ιουλίου, 2009 12:13 μμ

  @enfant συμβαίνει το εξής παράδοξο: αν εγώ χρωστάω λεφτά στο κράτος (π.χ. στο Τ.Ε.Β.Ε., στην εφορία ή δν ξέρω κι εγώ που αλλού), το κράτος αρχικά θα μου βάλει πρόστιμο και μετά ίσως με πάει και στο δικαστήριο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν συμβαίνει το αντίστροφο: κανονικά όλοι εμείς που παρανόμως μας χρωστάει λεφτά το κράτος θα έπρεπε κανονικά και τόκους υπερημερίας να λαμβάνουμε και μηνύσεις να καταθέτουμε…

  Όσο για την αξιοπιστία του κυρίου, όπως λέει συχνά και ο psi, κάτι πρέπει να τάζει στα κανάλια για να την βγάζει έτσι καθαρή πάντα. Και όχι, δυστυχώς κανείς δεν πίστεψε ότι θα καταβληθούν τα χρήματα, μόνο που πλέον έχουν λήξει όλες οι προθεσμίες και η σύγκρουση θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ…

 5. 5 Ιουλίου, 2009 12:17 μμ

  Χρειάζεται πολλή αφέλεια ημώς όλων,
  αλλά κυρίως συνενοχή και παραπλανητική διαφήμιση των μηδίων για να γίνει πιστευτός ο κύριος αυτός.
  Τη ρήμαξε (μεταξύ άλλων) τη δημόσια υγεία !!
  Τι θα κρατάς για να σε αναγνωρίσουμε στο ΑΦ?

 6. 5 Ιουλίου, 2009 12:29 μμ

  Θα μας κάνεις λοιπόν τέτοια τιμή να κατέβεις από τόσο μακρυά για το ΑΦ; Εγώ το έκανα το χρέος μου και (δυστυχώς) δεν θα παρευρεθώ και τρίτη συνεχόμενη μέρα γιατί έχω πολύ πρωινό ξύπνημα (και όχι για να φύγω διακοπές με το πρωινό κρουαζιερόπλοιο). Το καλύτερο από όλα ήταν ότι ξαναβρήκα πολλούς φίλους και γνωστούς και έδιωξα για λίγο τη «χακίλα» από πάνω μου. Όπως επίσης και ότι συνάντησα συν-φαντάρους από ομογάλακτες οργανώσεις και αισθάνθηκα «λιγότερο μόνος»…

  Α, σαν να πήρε το μάτι μου και το μπαλόνι, αλλά έχει χαθεί από προσώπου γης τις τελευταίες μέρες για να το επιβεβαιώσει…

 7. 5 Ιουλίου, 2009 12:31 μμ

  Καλά τότε 😦

 8. 5 Ιουλίου, 2009 12:42 μμ

  Ώστε η υπογράφουσα έχει αλλάξει «προσωπικότητα» εδώ και ώρα. Mea culpa αγαπητή μου. Λυπάμαι πάντως για το ΑΦ, ευκαιρίες θα δοθούν ξανά…

 9. 5 Ιουλίου, 2009 12:45 μμ

  Κι εγώ το ελπίζω ..
  (οι προσωπικότητες είναι ανάλογα με το σε ποιό υποκατάστημα εξυπηρετώ)

 10. 5 Ιουλίου, 2009 5:33 μμ

  Καλησπέρα,

  είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τον Καγκελοπουλο σε μια πρόσφατη επίσκεψή του στην Κεφαλονιά. Τα προβλήματα στα περιφερειακά νοσοκομεία είναι γνωστά, δεν χρειάζεται να εξειδικεύω τα της νήσου λέγοντας πόσες ειδικότητες λείπουν ή πώς λειτουργούν τα αγροτικα ιατρεία ή τι γίνεται με τις Μ.Ε.Θ.

  Ήλθε ο Κακγελόπουλος στο νοσοκομείο, χαίρεται τι κάνετε, από δω υπουργέ, θα λύσουμε όλα τα προβλήματα, κάμερες κλπ. Έρχεται η ώρα της πρες κονφερανς. Του λένε, τους ακούει (πάντα ακουει με κατανόηση και προβληματισμό) κι αφού του λένε και τους λέει, κάποια στιγμή γυρνά και λέει το αμίμητο: κοιτάξτε, δε θα μιλήσω σαν υπουργός αλλα σαν απλός πολίτης [σσ. όποτε το ακούω από πολιτικό, χορεύω ιρλανδικά] : θα μπορούσε να λυθεί το θέμα των προσλήψεων αν δεχόντουσαν τα κόμματα να γίνει εκτός ΑΣΕΠ. Αλλά δεν δεχονται! Πρέπει να τους πιέσετε. Αλλά να σας πω και κάτι; Φταίτε και σεις, που δεν συνδικαλίζεστε!

  Οι γιατροι και το νοσηλευτικο προσωπικό τον κόιταζαν σαν χάνοι. Αλλά φταινε κι αυτοί! Εχει δίκαιο ο υπουργός τουρισμού (ναι, μάλλον δεν πήρε χαμπάρι την αναβάθμιση, δεν εξηγείται αλλιώς):Φταίει ο συνδικαλισμός. Ένας συνδικαλιστής δεν μπορούσε να βρεθει κραδαίνοντας μια τομάτα; Αλλά…

  το πιο ωραίο της ιστορίας.

  Στην Κεφαλονιά το ένα τέταρτο των κατοίκων ψηφίζει αριστερά. Το ΚΚΕ στις εκλογές τώρα πήρε μόνο του 16%! Στο νοσοκομείο υπάρχουν πολλοί , πάρα πολλοι γιατροί του χωρου. Όλοι αυτοί υιοθετούν το στυλάκι Καγγελόπουλου, δημόσιες σχέσεις κι αγιος ο θεός.

  Αι σιχτιρ!

  Συγνώμη για το ύφος. Δεν συνηθίζω να είμαι έτσι. Και πρώτη φορά σε σένα κιόλας. Διαγραψέ το αν θες.

  Χαιρετώ.

  Υ.Γ2 Μου άρεσε πολύ το απόσπασμα από το φάιναλ θολουθιον!

 11. 6 Ιουλίου, 2009 9:10 μμ

  1ον Σε προειδοποιώ: το σχόλιο θα είναι τελείως άσχετο με την ανάρτηση!
  2ον Αφού ρε άτομο με εντόπισες γιατί δεν έβαλες τις φωνές…να σε εντοπίσω κι εγώ; (Μα με τα νύχια με εντόπισες;)
  3ον Το μέιλ μου υπάρχει και στο «κες κι σε» αλλά και-πιο απλά-κάτω από κάθε σχόλιο που σου αφήνω!!!!!!! (Τελικά ο στρατός προκαλεί περισσότερα δεινά απ’όσα μπορούσα να φανταστώ!)

 12. 7 Ιουλίου, 2009 8:12 μμ

  @Αγαπητέ συκοφάγε, μεγάλη μου η τιμή κι ας άργησα να απαντήσω λόγω καθηκόντων προς την πατρίδα του Αβραμόπουλου.

  Καλά κάνεις και είσαι θυμωμένος. Κι εγώ είμαι θυμωμένος, πολύ, και νομίζω όλοι όσοι περνούν για μια καλησπέρα από τούτο το μπλογκ. Το «Άι σιχτίρ» που λες ψωμοτύρι το ‘χουμε, καθόμαστε όμως και κοιτάμε τις ντομάτες χωρίς να τις πετάμε…

  Ο Αβραμόπουλος δεν είναι ούτε ο καλύτερος ούτε και ο χειρότερος πολιτικός της δεξιάς μας κυβέρνησης. Το εξοργιστικό πάνω του είναι αυτή η προσποιητή κατανόηση και ο ψευτο-ιδεαλισμός, την ώρα που στην πράξη έχει ριμάξει τα πάντα. Και την ίδια ώρα που όλοι οι υπόλοιποι της παράταξης του είναι κάπου υπόλογοι, έστω και στα μμε, ενώ τον ίδιο δεν τον ακουμπάει κανείς.

  Πριν όχι πολλούς μήνες όλοι όσοι εργάζονται σε δομές ψυχικής υγείας, αλλά και πολλοί χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας κινητοποιηθήκαμε, φωνάξαμε, κατασκηνώσαμε έξω από το υπουργείο του. Και την ώρα που ήρθε ο Ευρωπαίος επίτροπος για να δει από κοντά τα χάλια μας, έτοιμος να σταματήσει την επιπλέον χρηματοδότηση των δομών ψυχικής υγείας, πάλι ήμασταν εκεί, φωνάζοντας ότι δεν πρέπει να γυρίσουμε πάλι στα ιδρύματα. Μύτη δεν άνοιξε όμως, ίσα ίσα τον όποιο αγώνα τον καρπώθηκε ο Αβραμόπουλος, παρουσιάζοντας τον ως προσωπική μάχη που κερδίθηκε.

  Δημόσιες σχέσεις λοιπόν, όπως τα λες. Αν θες κάποια στιγμή πέρνα από τον psi-action, είναι πάντα αφοσιωμένος στο συγκεκριμένο υπουργό και αρκούντος παραστατικός επί του θέματος…

  Υ.Γ. Τό απόσπασμα είναι από ένα βιβλίο που μου άρεσε πολύ και θέλησα να μοιραστώ και με άλλο κόσμο. Και είναι από τις ελάχιστες στιγμές που η θητεία στον ελληνικό στρατό είναι κάπως δημιουργική…

 13. 7 Ιουλίου, 2009 8:16 μμ

  @κόκκινο μπαλόνι δεν ήμουν σίγουρος ότι ήσουν εσύ και όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Για να επιβεβαιώσω ότι συναντηθήκαμε έστω και τυχαία, χρειάζομαι απάντηση σε μία σημαντική ερώτηση: κρατούσες στα μπλε σου τα νυχάκια ένα μπουκάλι κρασί; Αν ναι, χάρηκα για τη γνωριμία 🙂

  (Ναι ο στρατός προκαλεί πολλά δεινά, πάρα πολλά δεινά!!!)

 14. 8 Ιουλίου, 2009 7:01 πμ

  Νομίζω πως όχι! 😐
  Κρασί δεν ήπιαμε την Παρασκευή! Μπύρες και βότκες!
  Kαλάάάά…θα το κανονίσουμε Silent. Έρχονται και συναυλίες!
  Μπονζούρ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: